м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

12 квітня - Всесвітній день авіації та космонавтики. Для Білої Церкви нагода згадати про історичну спадщину авіації міста (ФОТО)

12.04.2018

  Сьогодні 12 квітня весь світ відзначає Міжнародний день авіації та космонавтики - видатну дату, присвячену першому польоту людини в космос.

 

  Саме 57 років тому історичний політ льотчика-космонавта Юрія Гагаріна на орбіту Земля відкрив нову епоху в освоєнні космосу та розвитку авіації. Цій події передувала титанічна робота низки фахівців, які здійснили значну кількість науково-дослідних випробувань та зробили новітні відкриття. Як тут не згадаєш нашого видатного українця Сергія Корольова, якого ще називають «Батьком космонавтики».

 

  У свій час Білоцерківський авіаремонтний завод, історія якого розпочалась ще у далекому 1927 році, також зробив вагомий внесок у розбудову авіаційної галузі.

 

 У цей святковий день комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" щиро вітає всіх, хто причетний до авіакосмічної сфери України, та бажає кожному професійної наполегливості, витримки, мужності, стійкості у досягненні мети та нових амбітних цілей.

 

  Враховуючи, що історична спадщина авіаційної галузі Білої Церкви налічує 90 років безцінного досвіду, за яким стоять цілі покоління жителів міста та Білоцерківського району, у Всесвітній день авіації та космонавтики ми підготували підбірку фотографій з життя Авіаремонтного заводу. І це лише маленька часточка нашого музею.

 

  Історія має здатність повторюватись через призму майбутніх поколінь. Не варто розгублювати те, що принесло тріумф розвитку науки.  

 

Більше фото можна переглянути за посиланням