м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Аеродром "Біла Церква" - перше півріччя пройдено успішно

15.08.2019

 

  За результатами першого півріччя 2019 року на аеродромі "Біла Церква" було здійснено 37 зліт-посадок великих повітряних суден. Це практично на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Всі літаки прилетіли в Білу Церкву з закордону на технічну базу з обслуговування та ремонту авіаційної техніки.

 

  Враховуючи, що влітку традиційно активізується діяльність авіакомпаній, КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" лише у липні цього року обслужило 10 літаків типу Іл-76 та Ан-12, в тому числі з країн Африки та вітчизняну авіакомпанію "Южмашавіа", а також 4 гвинтокрила Мі-2 авіакомпанії "Меридіан". Загалом за минулий місяць спостерігається позитивна динаміка росту зі збільшення зліт-посадок повітряних суден на білоцерківському летовищі.

 

  Водночас за перше півріччя 2019 року було здійснено 1107 польотів авіації загального призначення. На відміну від великої авіації у липні спостерігається значний спад діяльності аероклубу "Пілот". Всього було виконано 140 операцій, що на 100 зліт-посадок менше, ніж за аналогічний період минулого року. Зниження діяльності малої авіації, в тому числі й авіаційних шкіл, що базуються на аеродромі "Біла Церква", пов'язане з введенням певних обмежень в Інструкцію з виконання польотів. Наразі питання подальшого функціонування аероклубу "Пілот" знаходиться в обговоренні між сторонами та напрацьовуються компромісні рішення з врегулювання спірних питань.

 

  Нагадаємо, аероклуб "Пілот" діє на базі аеродрому "Біла Церква" вже понад 20 років, з часів військового аеродрому. Наразі аероклуб об'єднує понад 45 пілотів, які здобувають високі нагороди на міжнародних турнірах з вищого пілотажу, має свою технічну базу, ангари та використовує аеродром "Біла Церква", як базовий майданчик для проведення тренувань членів Національної збірної України по літаковому спорту.