м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Аеродром "Біла Церква" досягнув рекордних показників

29.12.2018

 

  Вперше за 18 років діяльності КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" продемонструвало рекордні показники зі збільшення кількості авіаційних операцій на аеродромі. Якщо в попередні роки максимальна кількість зліт-посадок повітряних суден становила 60, то у 2018 році - аж 73. Дані рейси пов'язані з  діяльністю баз технічного обслуговування і ремонту вантажних літаків. При цьому послугами ТОіР скористались понад 10 авіакомпаній з різних країн світу (Республіка Ангола, Білорусь, Туркменістан, Казахстан та ін.).  

 

 

  Підсумками авіаційної діяльності аеродрому "Біла Церква" у 2018 році стали:

- 33 посадки;

- 32 злети;

- 7 обльотів після проходження ТОіР вантажних транспортних літаків типу Іл-76 та Ан-12.

 

  Сьогодні, 29 грудня, останньою в цьому році авіаційною операцією на аеродромі "Біла Церква" став приліт літака Ан-12 авіакомпанії "Україна-Аероальянс". Повітряне судно здійснило рейс Таллінн-Бориспіль-Біла Церква.  

 

  Навіть попри відсутність пункту пропуску через державний кордон до Білої Церкви все частіше прилітають літаки з різних куточків світу з метою проходження  техобслуговування. Авіакомпанії обирають Білу Церкву як надійного партнера та високо оцінюють її професійну технічну базу. Одна з провідних українських авіакомпаній "Cavok Air" лише в цьому році обслужила понад 17 власних повітряних суден на базі КП "БВАК".

 

  КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" націлене в наступному 2019 році показати ще більш якісний результат та суттєво розширити можливості авіаційної діяльності.

 

  Колектив підприємства впевнений у перспективності та актуальності якнайшвидшого отримання міжнародного статусу та модернізації аеропортової інфраструктури. Зокрема, це дозволить ефективно реалізовувати один із семи пріоритетів Експортної стратегії, схваленої Урядом держави - технічного обслуговування та ремонту повітряних суден, а також наблизитись до реалізації проекту створення в Україні потужного мультимодального авіаційного хабу.