м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Аеродром "Біла Церква" отримав сертифікат придатності до експлуатації повітряних суден

15.06.2018

  Державна авіаційна служба України видала комунальному підприємству Білоцерківської міської ради "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (далі -КП БМР "БВАК") сертифікат на аеродром класу В, який дає право приймати вантажні літаки індексу 6 з обмеженнями та більш легких повітряних суден без обмежень.

 

   Відповідний Сертифікат вступає в дію 17 червня 2018 року терміном на 3 роки. Тож згідно з документом аеродром "Біла Церква" відповідає вимогам законодавства України про цивільну авіацію та придатний до експлуатації повітряних суден типів Іл-76, Ан-72, Ан-12 для регламентних робіт.      

 

  Роботи з підготовки до проходження з сертифікації на Авіаційному комплексі розпочались ще на початку цього року, коли згідно з наказом Державіаслужби України №796 від 25.10.2005р. «Правила сертифікації цивільних аеродромів України» за 4 місяці до закінчення дії діючого  сертифікату адміністрація КП БМР "БВАК" подала заявку на подальше його підтвердження, а також підготувала повний пакет необхідних документів.

   

  Отриманню Сертифікату передувала клопітка та серйозна робота відділів і служб КП БМР "БВАК" по підготовці інфраструктури аеродрому в частині приведення льотного поля до сертифікаційних вимог, планова перевірка обладнання та спецавтотранспорту, проведення навчань аварійно-рятувальної та протипожежної служби та іншого персоналу відділів, приведення у відповідність документації до нормативної бази (технічна, службова, посадові та робочі інструкції, технологія процедури тощо). 

 

  17 травня комісія ДАС під головуванням заступника директора департаменту, начальника Управління аеродромів і аеропортів Державіаслужби  провела сертифікаційну перевірку аеродрому, в ході якої була перевірена відповідність аеродрому заявленим вимогам. Зауважень, які б перешкоджали видачі даного сертифікату відповідним комплексним аудитом ДАС, не виявлено.

 

 КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" згідно з актом сертифікаційної перевірки аеродрому "Біла Церква" надало до Державіаслужби план усунення зауважень, які були виявлені в процесі аудиту, та отримало погодження щодо їх плану виконання.   

 

  Нагадаємо, у жовтня 2017 року аеродром "Біла Церква" підтвердив Сертифікат служби авіаційної безпеки, а саме: служба здатна забезпечити стандартний рівень захисту цивільної авіації від актів незаконного втручанняю.

.