м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Аеродром "Біла Церква" приєднується до всеукраїнських вітань з нагоди першого польоту найбільшого в світі одномоторного біплана Ан-2

31.08.2017

  Сьогодні, 31 серпня 2017 року, виповнюється 70 років, як на світ з'явився перший серійний літак КБ "Антонов" Ан-2. Саме це підприємство стало флагманом авіаційної індустрії України, заснувавши повний цикл створення авіаційної техніки.

 

  КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" не може залишити дану подію поза увагою, оскільки один із таких літаків нині базується на аеродромі "Біла Церква". Про нього ми й хотіли б трохи розповісти.

 

  Літак Ан-2 вже багато років є гордістю Білоцерківського аероклубу "Пілот" імені П.Р. Поповича - двічі Героя  Радянського Союзу, другого космонавта СРСР і першого українця, який полетів у космос.

 

  Переобладнаний з сільськогосподарського "кукурузника" під фешенебельний комфортабельний пасажирський літак Ан-2 нині багато подорожує по всій Україні. З-поміж сотні своїх крилатих братів цей літак вирізняється чудовою аерографією та намальованим портретом власного конструктора Антонова на борту повітряного судна.

 

  Слід зазначити, що за 70 років свого існування літаки Ан-2 успішно завоювали повітряний простір не лише колишнього Радянського Союзу, а й стали досить популярними в багатьох країнах світу.

 

  Надійність, невибагливість, багатоцільова функціональність, здатність здійснювати зліт-посадку на будь-яких поверхнях (вода, крига, бетон, бездоріжжя) - ось за що отримало повітряне судно міжнародне визнання та високу оцінку серед авіаторів.

 

  Навіть у таких країнах як США та Канада, де знаходиться велика сітка озер, літак Ан-2 просто незамінний. Сьогодні в заокеанських країнах парк даного виду повітряних суден налічує понад 100 одиниць.  

 

  Українці щиро пишаються своїми видатними авіаторами та їх геніальними винаходами, що прославляють нашу державу в авіаційно-космічній галузі, та дають можливість утримувати пальму першості серед найбільш надійних літаків.

 

   Вітаємо Ан-2 з Днем народження та всіх авіаторів, котрі тримають його штурвал!