м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Аеродром "Біла Церква" розпочинає підготовку до сертифікації

21.03.2018

  Нещодавно під егідою Асоціації "Аеропорти України" ЦА із залученням фахівців Державіаслужби України, Міністерства надзвичайних ситуацій та Міністерства оборони, ДП "Украерорух" було проведено робочу нараду з  питань організації аварійно-рятувальних та протипожежних заходів під час польотів. Також важливим питанням стало обговорення нових підходів до проведення сертифікації аеропортів/аеродромів у країні.

 

   Комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" на цьому заході представляли заступник директора по авіаційній діяльності Олександр Пасічник та начальник служби аварійно-рятувальної служби та протипожежного забезпечення Володимир Дмитрієнко.

 

  За словами Олександра Пасічника, у зв'язку з тим, що Україна обрала курс на інтеграцію в Європу, то сьогодні постало питання про впровадження більш вдосконалених та сучасних європейських норм у сфері авіації. Державіаслужба України прийняла наказ №849, за яким змінюються технічні вимоги та адміністративні процедури для сертифікації аеродромів згідно регламенту Єврокомісії №139.

  

   Наразі аеропорти України умовно поділяються на три категорії:

1. Шість провідних аеропортів України (Бориспіль, Жуляни, Львів, Дніпро, Харків та Одеса) першими проходитимуть сертифікацію по новим процедурам вже з 01 вересня 2018 року.

2. Інші 17 аеропортів та аеродромів України, які в переважній більшості відносяться до регіональних, або такі як аеродром "Біла Церква" проходитимуть ліцензування в установленні терміни згідно з закінченням дії Сертифікату.

3. Аеродроми, що не мають діючого сертифікату у зв'язку з виникненням певних складнощів (Ужгород, Тернопіль), але ставляють собі це за ціль.   

 

  "Під час наради особливо наголошувалось на тому аспекті, що аеропорти мають докладати всіх зусиль з максимального впровадження світових стандартів сертифікації", - розповідає заступник директора по авіаційній діяльності КП БМР "БВАК" Олександр Пасічник.

 

  "У травні 2018 року аеродром "Біла Церква" проходитиме сертифікацію, термін якої закінчується 17 червня. За місяць до останньої дати комісія Державіаслужби планує приїзд в Білу Церкву, аби ретельно проінспектувати наш авіаційний профіль. Тож ми активно готуємось до цього важливого процесу і, як тільки сприятимуть погодні умови, буде здійснена низка робіт з проведення поточного ремонту злітно-посадкової смуги та нанесення розмітки. Звісно, для цього Авіаційному комплексу потрібна фінансова допомога від міста. Вартість цих робіт становитиме 1 млн 200 тис. грн. Оскільки комунальне підприємство не має таких коштів, ми змушені звертатись за підтримкою до Білоцерківської міської ради", - зазначив заступник директора КП БМР "БВАК".           

 

   Також на практично-науковому семінарі були присутні фахівці німецької компанії Training Base Weeze, що займається підготовкою спеціалістів у галузі аварійно-рятувального, протипожежного та антитерористичного забезпечення. Тренувальна база в Німеччині знаходиться на понад 42 га на території колишньої військово-повітряної бази королівських ВПС Великобританії та оснащена необхідним обладнанням, включаючи макети літаків, гелікоптерів, літакових ангарів, технічних і житлових будівель. Навчання проводиться в умовах максимально наближених до реальних.

 

  "Німецькі фахівці поділились безцінним досвідом з українськими колегами, які несуть безпосередню відповідальність за цей напрямок готовності авіапідприємств. Це дуже цікавий досвід для України, так як подыбного полігону в масштабах всієї країни не має. Ця компанія готовить високопрофесыйны кадри не лише для потреб Німеччини, а й для низки країн Європейського Союзу, в тому числі готова навчати фахівців і з України," - зауважив начальник служби аварійно-рятувальної служби та протипожежного забезпечення КП БМР "БВАК" Володимир Дмитрієнко.        

 

Фото: Асоціація "Аеропорти України" ЦА