м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Африканський літак Іл-76 у Білій Церкві став підтвердженням якісного функціонування Авіаційного комплексу

26.12.2016

   Більше місяця знадобилось керівництву КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" та ТОВ "Авіамір", аби забезпечити вдалий приліт літака Іл-76, що експлуатується Республікою Ангола, в м. Біла Церква. Тут він проходитиме технічне обслуговування з продовження льотного ресурсу, в зв'язку з закінченням терміну льотної придатності.

 

   23 грудня літак Іл-76 Республіки Ангола здійснив успішну посадку на аеродромі "Біла Церква". По суті повітряне судно прилетіло у місто з дальнього зарубіжжя - африканського континенту. Незважаючи на те, що з державною авіакомпанією КП "БВАК" давно співпрацює і їх літаки раніше часто проходили технічне обслуговування на авіапідприємствах міста, цього року нестабільна політична ситуація в Україні призвела до ускладнення заведення літака Іл-76 у Білу Церкву.

 

    Заступнику директора з маркетингу та зовнішньоекономічної діяльності КП "БВАК" Володимиру Ганжі довелося прикласти титанічних зусиль і неабиякої наполегливості, аби подолати всі бюрократичні перепони та отримати необхідну дозвільну документацію, яку вимагала Державна служба експортного контролю. Суть проблеми полягала в тому, що літаки Іл-76 мають подвійне призначення. Вони можуть експлуатуватись як цивільні, так і військові. Тому, коли повітряне судно такого типу прилітає в Україну з зарубіжжя, на нього потрібно оформити дуже багато дозволів. До останнього дня питання приліту літака Іл-76 Республіки Ангола в м. Біла Церква знаходилось під загрозою відмови державних органів.

 

   Варто відзначити, що проведення технічного обслуговування літаків типу Іл-76 африканської державної авіакомпанії на теренах України є міждержавним контрактом, згідно з  яким чітко регламентується термін ввезення повітряного судна, його мета та умови перебування. Також відповідні підрозділи Державної служби експортного контролю здійснюють постійний нагляд над літаком впродовж усього періоду та контролюють своєчасність повернення літака до Республіки Ангола.

 

  На даний час літак Іл-76 перебуває в ангарі, де авіатори Білої Церкви вже розпочали працювати над технічним обслуговуванням з продовження його льотного ресурсу.

Більше фото можна переглянути за посиланням