м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Асоціація "Аеропорти України" підтримала ініціативу "БВАК" про необхідність відкриття пункту пропуску через держкордон на аеродромі "Біла Церква"

26.06.2018

  Напередодні проведення Міжнародного авіаційного форуму в м. Рівне 20 червня відбулося відкрите засідання правління Асоціації "Аеропорти України" цивільної авіації.

 

  На порядку денному розглядалась низка важливих питань, що стосувались роботи Асоціації та подальших планів її діяльності.

 

  Під час обговорення розвитку регіональних аеропортів України директор комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров звернувся до членів правління з проханням підтримати аеродром "Біла Церква" у прагненні відкрити на його базі пункт пропуску через державний кордон. Сьогодні це питання знаходиться в компетенції Кабінету Міністрів України.  

 

  "Ми вже давно є членами Асоціації. Наразі наше підприємство потребує активного розвитку, а для цього нам необхідна підтримка державних органів влади у відкритті пункту пропуску. Тоді ми зможемо на пряму приймати літаки закордону з метою проведення техобслуговування та розвивати вантажні авіаперевезення. У разі відкриття пункту пропуску наші базові авіакомпанії вже задекларували здатність збільшити кількість зліт-посадок на аеродромі, що дозволить наростити капіталізацію для подальшої модернізації білоцерківського летовища," - відмітив Сергій Кандауров. 

 

  Таку ініціативу члени правління Асоціації на чолі з її Президентом Петром Липовенко одноголосно підтримали та вирішили протягом тижня підготувати відповідні листи до голови Київської облдержадміністрації та Міністра інфраструктури України з проханням допомогти у вирішенні даного питання.          

 

  Після закінчення засідання Асоціації відбувся огляд інфраструктури міжнародного аеропорту "Рівне", де фахівці могли обмінятись важливою інформацією та досвідом керування авіапідприємствами.