м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Авіація Білої Церкви підкорює дитячі серця

24.05.2017

  Ще одна профорієнтаційна екскурсія відбулась 24 травня на КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" для школярів міста.

 

  Одразу учні двох загальноосвітніх шкіл №21 та вечірньої №1 мали нагоду відвідати авіаційне підприємство, на території якого розміщений аеродром "Біла Церква", літакові ангари, аероклуб "Пілот" та багато інших цікавих авіаційних об'єктів.

 

  Особливим бонусом екскурсії стала можливість для школярів спостерігати з безпечної відстані за вильотом транспортного літака Ан-12 української авіакомпанії "Cavok Air".

 

  Процес підготовки повітряного судна до вильоту, його буксирування на аеродром, запуск двигунів і найдивовижніше - зліт літака - викликали у дітей шквал позитивних емоцій, адже побачити таке захопливе дійство мало кому вдається з пересічних громадян.  

 

  Традиційно закінчення екскурсії та підведення підсумків авіаційної розповіді про підприємство відбулось у Музеї "90 років авіаційного досвіду", що знаходиться в приміщенні адміністративно-диспетчерської вишки. Заступник директора по авіаційній діяльності КП "БВАК" Олександр Пасічник ознайомив дітей з моделями стратегічної військової авіації, продемонстрував парадну та робочу форми авіаторів, розповів вражаючі факти про умови дозаправки літаків у небі та професійну майстерність багатьох відомих військових льотчиків, які служили на білоцерківському аеродромі.   

 

  Слід зазначити, що у ході екскурсії хлопчаки й дівчатка незалежно від віку та  обізнаності в авіаційній галузі задавали значну кількість запитань, тим самим проявляючи інтерес до повітряних суден та умов їх експлуатації. Серед учнівської юрби навіть знайшлись дві дитини, котрі займаються авіамоделюванням у Білоцерківській станції юних техніків. Керівництво КП "БВАК" подбало, аби ці майбутні конструктори побачили зсередини борт літака Ан-12 та посиділи за його штурвалом. Радості та захоплення в школярів не було меж.  

 

  Ми запитали у класного керівника 5-В класу ЗОШ №21 Савченко Ірини Вікторівни про її та дитячі враження від профорієнтаційної екскурсії: "Бачачи запал в очах своїх учнів, я зрозуміла, що це прекрасна екскурсія. Ми постійно кудись їздимо з дітьми в Київ, Вінницю, шукаємо цікаві місця, але не знаємо, що поруч можна прослухати таку живу екскурсію та ще й безкоштовно. Нам дуже цікаво розповідали і показували як проводиться техобслуговування на літаках Антонова та Іллюшина, як готуються повітряні судна до вильоту тощо. Одна справа, коли школярі про це чують, інша ж - коли бачать все на власні очі. Неймовірно вразив літак, що здіймався в небо. Це було незабутнє видовище і пам'ять на все життя. Можливо, згодом ця екскурсія знайде свій слід в чиємусь житті. Ми щиро дякуємо за змістовно проведений час та зичимо, аби Авіаційний комплекс й надалі продовжував працювати в такому дусі та запрошував до себе в гості все більше білоцерківської молоді. Приємно, що у виховній роботі вчителів нам допомагають такі унікальні підприємства.

 

Більше фото можна переглянути за посиланням