м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Авіаційна галузь в Білій Церкві відсвяткувала своє 90 річчя

08.12.2017

   Унікальне Білоцерківське авіапідприємство відсвяткувало 90-річний ювілей заснування авіаційної галузі в місті. Захід відбувся у Міжнародний день цивільної авіації 7 грудня 2017 року в Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім. П.К. Саксаганського.

  Вперше за десять років з останньої зустрічі ветерани авіації, працівники діючих авіапідприємств та КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" зібрались в родинному колі, аби привітати один одного з такою знаменною датою. Посмішки, радість, навіть сльози на очах від щирих спогадів та несподіваної зустрічі зі своїми колегами подарували святу ще більш душевного забарвлення.

 

  Зі словами привітань до присутніх звернувся директор КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров: "Для мене надзвичайно відповідально долучитися до історії збереження нашого авіапідприємства та обрати той курс розвитку, що допоможе авіаційній галузі в місті вийти на новий більш якісний рівень. Найкращі авіафахівці  одностайно підтвердили, що Авіаційний комплекс та аеродром "Біла Церква" можуть стати потужним мультимодальним вузлом, що пов'яже залізницю, автостраду і небо з усім світом. Біла Церква неодмінно замайоріє на карті міжнародних авіаперевезень".

 

 За словами керівника Авіакомплексу, така амбітна ціль створить у місті нові робочі місця, сприятиме розвитку підприємництва та бізнес-середовища, перед якими відкриються нові можливості. "У Білу Церкву неодмінно прийде великий бізнес та велика авіація, а це - майбутнє нашого міста. Колектив авіапідприємства впевнено крокує в цьому напрямку і нас підтримує 90 років того запасу міцності, в який вклали душу, здоров'я та свій інтелектуал цілі покоління білоцерківських авіаторів. Ми зробили свій вибір і назад дороги не має - авіація літатиме у наше місто, через нього і по всьому світу", - зазначив Сергій Кандауров.     

 

 Привітати ювілярів зі святом прийшов міський голова Геннадій Дикий, який у своєму вітальному слові подякував ветеранам авіації за розвиток та збереження авіаційних традицій у місті. "Сьогодні на базі комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" створено справжній технопарк, про який інші мріють, а у нас він вже є. Наше місто має злітно-посадкову смугу, куди прилітають транспортні літаки з Середньої Азії, Африки та з різних куточків світу на техобслуговування. Міська влада активно працює над майбутнім цього підприємства, і місто з 200-тисячним населенням житиме з авіацією", - підкреслив Геннадій Дикий.

 

 Міський голова відзначив нагородами Білоцерківської міської ради та виконавчого комітету за сумлінну працю, високу професійність, відповідальність за доручену справу та з нагоди святкування 90-річного ювілею заснування авіаційної галузі в м. Біла Церква кращих працівників авіаційної сфери:

 

1. Нагрудним знаком "Відзнака міського голови":

  •          Грибовського В'ячеслава Івановича  - ветеран-авіатор, директор Білоцерківського авіаремонтного заводу 1979-1990рр.
  •          Сорокожердєва Володимира Єгоровича - ветеран-авіатор, начальник відділу аеродромно польотно-інформаційного обслуговування (AFIS).
  •          Воробйова Олександра Миколайовича - ветеран-авіатор, директор Білоцерківського авіаремонтного заводу 1997-2000рр., начальник дільниці ТОВ "Авіамір".

 

2. Грамотами:

  •          Пасічника Олександра Миколайовича - заступник директора по авіаційній діяльності КП БМР "БВАК";
  •          Максименка Олега Івановича - ветеран-авіатор, директор Білоцерківського авіаремонтного заводу 1990-1997 рр.;
  •          Шушуру Олену Вікторівну - начальник відділу кадрів КП БМР "БВАК", інженер з нормування праці в цеху з ремонту двигунів Білоцерківського авіаремонтного заводу;
  •          Халієвського Юрія Миколайовича - ветеран-авіатор, начальник технічного відділу КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс";
  •          Славнову Ларису Валентинівну - начальник аеродромної служби КП БМР "БВАК";
  •          Березовського Валентина Євдокимовича - електрик по ремонту та налагодженню обладнання Білоцерківського авіаремонтного заводу;
  •          Скируту Станіслава Федоровича - ветеран-авіатор, старший майстер цеха по ремонту авіадвигунів Білоцерківського авіаремонтного заводу;
  •          Собченка Олександра Петровича - начальник варти служби авіаційної безпеки КП БМР "БВАК";
  •          Новосельського Петра Константиновича - ветеран-авіатор, бригадир по ремонту авіаційного обладнання Білоцерківського авіаремонтного заводу;
  •          Єнютіна Володимира Петровича - ветеран-авіатор, технік-метеоролог КП БМР "БВАК".

 

3. Подяками:

        -  ТОВ "Авіамір" - в особі директора підприємства Воробйов Ігор Олександрович;

        -   ПрАТ "Україна-Аероальянс" - в особі голови правління Бондар Андрій Володимирович;

         - Громадська організація "Білоцерківський аероклуб "Пілот" ім. Павла Поповича" - в особі директора Бричка Костянтин Петрович.   

 

 Також до вітального слова було запрошено Президента Київської обласної торгово-промислової палати Олександра Рябоконя, який нагородив Почесними подяками гідних працівників авіапідприємств:

1. Бородіна Володимира Григоровича - директор КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (2003-2017рр.);

2. Степанюк Наталію Дмитрівну - головний бухгалтер КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс";

3. Бікініна Ісрафіля Музиповича - ветеран-авіатор, начальник виробництва Білоцерківського авіаремонтного заводу;

4. Остапченко Анатолія Максимовича - ветеран-авіатор, інженер авіарадіоприборного обладнання ТОВ "Авіамір".  

 

  Президент КОТПП вручив директору Авіакомплексу Сергію Кандаурову низку примірників відомого бізнес-журналу "Діловий партнер", де чітко окреслюються подальші перспективи авіаційного профілю Білої Церкви у системі української економіки.

 "Вже 10 років Авіакомплекс є членом Київської обласної торгово-промислової палати та завжди бере активну участь в наших заходах, бо прагне бути в сфері бізнесу. Сьогодні члени нашої палати, а це експортери та імпортери, які відправляють свою продукцію за кордон, користуються вантажним авіатранспортом. На жаль, його занадто мало й в області й в країні загалом. Тому реалізація створення міжнародного аеропорту буде сприяти завоюванню світових ринків, аби наша продукція була у кожному куточку земної планети. Окрема подяка простим працівникам підприємства, які зберегли та продовжують творити нинішню історію підприємства", - наголосив Олександр Рябоконь.

 

 

 Варто зазначити, що серед запрошених гостей і виступаючих був сільський голова Фурсів Микола Фурсенко, оскільки територіальне розміщення аеродрому "Біла Церква" та авіапідприємства частково знаходиться на землях Фурсівської сільської ради. Микола Іванович висловив повну підтримку розбудови авіаційного профілю підприємства, та зауважив, що односельчани лише сприятимуть функціонуванню аеропорту. З нагоди свята фурсянські артисти подарували присутнім незабутні виступи дорослого та дитячого колективів.     

 

   Також у ході святкування був продемонстрований фільм про проведення низки екскурсій по "Білоцерківському вантажному авіаційному комплексу" для білоцерківських школярів.

   У фойє театру впродовж усього заходу діяла фотовиставка "90 років авіаційного досвіду", приурочена даному ювілею. Тож кожен міг не лише полюбуватись унікальними кадрами авіатехніки, а й сфотографуватись на пам'ять.

  Урочиста концертна програма з нагоди подвійного свята 90-річного ювілею та Міжнародного дня цивільної авіації яскраво продемонструвала, що Білій Церкві є ким і чим пишатись. У найближчому майбутньому в місті неодмінно буде Міжнародний аеропорт, який дасть стрімкий соціально-економічний розвиток, створить нові робочі місця, збільшить ВВП, а також наповнюватиме значними фінансовим ресурсами міський, обласний та державний бюджети. Крім того, цей інфраструктурний об'єкт дозволить висококваліфікованим авіафахівцям успішно себе реалізувати, не шукаючи кращої долі за кордоном.

 

  Нагадаємо, ще в 1927 році були засновані перші авіаремонтні майстерні, що стали міцним фундаментом для потужного розвитку авіаційної галузі в місті. За цей період Біла Церква зайняла провідне місце з ремонту та технічного обслуговування повітряних суден, створивши всю необхідну базу для повноцінного функціонування спочатку військового, а з 2000 року - цивільного аеродрому "Біла Церква".

  Не кожне місто може похизуватись наявністю подібного підприємства, яке б працювало в авіаційній галузі такий довгий період. Для міста 90-річний ювілей – важлива знакова подія. 

 

Більше фото можна переглянути за посиланням