м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Авіаційне підприємство Білої Церкви пройшло аудит системи організації повітряного руху

12.05.2017

 

Нещодавно згідно з планом перевірок Державної авіаційної служби України на комунальному підприємстві "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" був проведений аудит системи організації повітряного руху.

 

  Перевірку здійснювали три державні інспектори Департаменту аеронавігації Державіаслужби за чотирма напрямками:

 

1. Обслуговування повітряного руху;

2. Зв'язок, навігація, спостереження;

3. Оригінатори аеронавігаційної інформації та організація взаємодії;

4. Метеорологічне обслуговування та питання безпеки польотів.    

 

  Розпочала свою роботу комісія з установчого засідання, вручивши наказ Державіаслужби про проведення аудиту відповідно до зазначеної програми.  

 

  Впродовж двох днів інспектори детально вивчали роботу відділу AFIS, ознайомлювались з документацією, здійснювали перевірку технічного стану  аеронавігаційних приладів, метеообладнання тощо.

 

  Зі свого боку фахівці КП "БВАК" надавали в повному обсязі всю необхідну інформацію, що стало важливим елементом у налагоджені конструктивної та ефективної співпраці двох сторін.

 

  По закінченню перевірки безпеки польотів аеродрому "Біла Церква" відбулось підведення підсумків аудиту, де інспектори Державіаслужби видали комунальному підприємству попередні  оглядові листи по напрямках перевірки. Зокрема, в даному документі були вказані як зауваження та недоліки в роботі КП "БВАК", так і рекомендації з метою їх подальшого усунення.

 

  Вцілому, за словами директора Авіаційного комплексу Сергія Кандаурова,   аудит системи організації повітряного руху визнаний державним органом як задовільний. Тож маючи 10-денний термін на виправлення зазначених невідповідностей, КП "БВАК" вже відпрацювало та передало до Державіаслужби України відповідний звіт.   

 

   "Частина недоліків була усунута нашими фахівцями у процесі проведення аудиту. В основному зауваження стосувались двох аспектів:  по-перше, необхідно здійснити модернізацію аеронавігаційного спецобладнання; по-друге, стандартизувати певні інструкції та положення по службах. Ми підготували на затвердження Державіаслужби Звіт щодо поетапного усунення недоліків, які були виявлені під час проведення аудиту. Але варто враховувати, що закупівля нового метеобладнання та засобів об'єктивного контролю потребуватимуть значних фінансових витрат. Нині вартість цих приладів становить від кількох до десятків тисяч гривень. Тож ми змушені звертатись до міської ради з проханням виділити нам кошти на осучаснення технічного обладнання відділу аеродромного польотно-інформаційного обслуговування, відділу зв'язку та РТЗ, оперативної групи метеообслуговування," - підсумував профільний заступник директора по авіаційній діяльності КП "БВАК" Олександр Пасічник.

 

 

  На даний час Державна авіаційна служба України відпрацьовує Акт аудиту й незабаром надасть КП "БВАК" на його виконання.