м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Авіаційний комплекс Білої Церкви провів командно-штабне навчання з ліквідації загрози застосування вибухових пристроїв

31.10.2017

 В сучасних умовах все частіше стають актуальними загрози вчинення терористичних актів на території нашої держави. Зважаючи на те, що комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" є об'єктом підвищеної небезпеки, на території якого знаходиться сертифікований аеродром "Біла Церква", літакові ангари для технічного обслуговування повітряних суден та промисловий майданчик (понад 60 підприємств здійснюють виробничу діяльність), 31 жовтня 2017 року відбулося командно-штабне навчання аварійно-рятувальної команди КП "БВАК" спільно з підрозділами ДСНС, поліції, СБУ, Управління з питань НС та цивільного захисту населення.

  У ході навчань при змодельованій надзвичайній ситуації були відпрацьовані дії керівництва комунального підприємства, органів управління та сил, також проаналізований механізм роботи щодо оперативного реагування при виникненні загрози застосування вибухових пристроїв біля літакових ангарів. 

 

  Директор КП "БВАК" Сергій Кандауров наголосив на важливості розробки практичного відпрацювання поетапного плану дій керівництва авіапідприємства та служб міста для проведення рятувальних робіт у ході ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, акцентував увагу на скоординованості всіх відповідних підрозділів та зупинився на питанні підвищення ефективності проведення невідкладних дій по локалізації та евакуації працівників підприємств. 

 

   У заході взяли участь: т.в.о. начальника Управління НС та ЦЗН м. Біла Церква Ушаков О.А., представник Білоцерківського міжрайонного відділу ГУ СБУ в м. Київ та Київської обл. Літов В.І., директор аероклубу "Пілот" Бричка К.П., представник авіакомпанії ТОВ "Авіамір" Фролов О.В., представник ПрАТ "Україна-Аероальянс" Савін В.С., заступник начальника першого ДПРЗ Білоцерківського районного відділу ГУ ДСНС України в Київській обл. Горбузенко А.В., провідний інспектор Білоцерківського районного відділу ГУ ДСНС України в Київській обл. Шумигора О.М., заступники директора та начальники профільних відділів КП "БВАК".

 

  Щорічно керівний та командно-навчальний склад цивільного захисту КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" організовує проведення практичних спеціальних об'єктових тренувань з метою підтримання на високому рівні професійну та психофізіологічну готовність персоналу, необхідну для здійснення успішних дій з запобігання розвитку надзвичайних ситуацій, їх локалізації і ліквідації наслідків, а також взаємодії аварійно-рятувальних команд КП "БВАК" з підрозділами ДСНС, СЕМД БЦ, СБУ, поліції, Управління з питань НС та цивільного захисту населення. 

 

Начальник пожежно-аварійно рятувальної служби КП "БВАК" Володимир Дмитрієнко окреслює план дій по ліквідації надзвичайної ситуації на території Авіаційного комплексу

т.в.о. начальника Управління НС та ЦЗН м. Біла Церква Олександр Ушаков вносить пропозиції щодо налагодження координації між різними підрозділами управління та сил міста