м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Авіаційний комплекс Білої Церкви спільно з міжнародною логістичною компанією Zammler підтвердили наміри про відкриття пункту пропуску через державний кордон

04.05.2018

  Крок за кроком комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" рухається до поставленої стратегічної мети - створити Міжнародний аеропорт в Білій Церкві з мультимодальною інфраструктурою. Наразі важливим, водночас і одним із ключових сегментів, є необхідність відкриття на базі КП БМР "БВАК" міжнародного пункту пропуску через державний кордон. І в цьому питанні комунальне підприємство знайшло надійних союзників - міжнародну групу компаній "Zammler".

 

  Враховуючи, що даній логістичній компанії належить фірма Декларант, яка організовує всі митні процедури і роботу митного ліцензійного складу в безпосередній близькості до льотного поля, стало логічним продовженням налагодження співробітництва на більш якісному рівні.

 

   У четвер, 3 травня 2018 року, директор КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров спільно з генеральним директором групою компаній "Zammler" Віктором Шевченко підписали Меморандум про співробітництво. Підписання документу відбулось у присутності міського голови Геннадія Дикого на знак підтримки міською владою розвитку інтенсифікації авіаційних перевезень через аеропорт "Біла Церква".

 

   За словами Сергія Кандаурова, маючи спільні інтереси щодо реалізації інфраструктурного проекту зі створення міжнародного аеропорту, очолюване ним підприємство переходить до більш конкретних кроків взаємодії з провідним стейкхолдером транспортної галузі України. "Організація відкриття пункту переходу через державний кордон це та ключова "фішка", що зрушить з місця наші плани по модернізації Авіаційного комплексу. Як наслідок, в Білій Церкві суттєво пожвавиться повітряний рух та капіталізується "БВАК". В цілому нам дасть змогу рухатись вперед і успішно розвиватись", - зазначив Сергій Миколайович.

  Виступаючи зі сторони бізнесу, генеральний директор групи компаній "Zammler" Віктор Шевченко зауважив, що їхня компанія займається різноплановою логістикою, яку називають "колесами економіки". Серед низки озвучених ним переваг та перспектив такої співпраці, зокрема від отримання статусу відкриття пункту пропуску - як для КП БМР "БВАК", так і "Zammler" є: збільшення кількості літаків на обслуговування, а отже і зростання прибутку від авіаційного напрямку комунального підприємства; здійснення процедури по розмитненню літаків з вантажем; можливість приймати транзитні товари до 35-40 тонн за тиждень в разі модернізації аеродрому; отримання групою компаній " Zammler" статусу вантажної авіакомпанії з метою запуску вантажних авіаперевезень по Україні тощо.

 

  "У нашій державі, окрім аеропорту "Бориспіль", більше ніде не має вантажного термінала, де був би сконцентрований повноцінний логістичний вузол. Біла Церква - дуже гарна альтернатива з великими можливостями,"- наголосив гендиректор міжнародної логістичної компанії.

   Як представник владного сектору міський голова Геннадій Дикий висловив повну підтримку такої співпраці та побажав, аби найближчим часом цей Меморандум переріс у договір про співпрацю. За словами очільника міста, це задасть новий імпульс для інших інвесторів, підтвердить статусність Авіаційного комплексу як успішного та привабливого комунального підприємства, збільшить надходження до міського бюджету та створить нові робочі місця.

 

  Підбиваючи підсумки зустрічі, всі зацікавлені сторони бізнес-влада-підприємство висловили однозначну позицію - "Аеропорту в місті Біла Церква бути".