м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Авіаційний комплекс організував для підприємств Білої Церкви роз'яснювальний семінар щодо внесених змін у чинне законодавство з охорони праці

17.04.2018

  Напередодні Всесвітнього дня охорони праці в приміщенні комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" відбувся семінар для підприємств Білої Церкви стосовно роз'яснень прийнятих нововведень, змін та доповнень у чинне законодавство України про охорону праці та енергетику. Захід проводив Головний державний інспектор відділу з нагляду в машинобудуванні та енергетиці Проценко Юрій Миколайович.

 

  У даному семінарі взяли участь інженера з охорони праці та головні енергетики з понад 10 підприємств міста, зокрема: ТОВ "Етмаш", "УкрПак", КП БМР "БВАК", ТОВ "Арда Метал Пекенджинг Україна", ПП "Завод "Імплекс Сплав", ТОВ "Авіагума", ТОВ "ТПК Центр", ТОВ "ЄСІ та ПМ" та ін.     

 

   У ході лекційного заняття Юрій Проценко детально проаналізував зміни, що відбулися в нормативно-правових актах, пов'язані з отриманням дозволів на роботи підвищеної небезпеки та деякі їх види, що перенесені для отримання декларації відповідності матеріально-технічної бази роботодавця вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки.

 

  Крім того, головний державний інспектор наголосив і на необхідності дотримання всіх правил з охорони праці на підприємствах, на проведенні  інструктажу з підбору персоналу, на виконанні методики стажування тощо. Також значною мірою доповідач акцентував увагу на вимогах енергобезпеки та забезпечені співробітників належними умовами трудової діяльності.

  "Сьогодні досить гостро постало питання з підбору висококваліфікованих спеціалістів у енергетичній сфері. За останні роки наш відділ фіксує значне зростання кількості нещасних випадків, які трапилися у зв'язку з недотриманням правил безпеки та охорони праці. В певній мірі, це пояснюється послабленням контролю з боку відповідних органів", - зауважив Юрій Проценко.

 

  Варто зазначити, що ініціатором проведення даного освітнього семінару став інженер з охорони праці КП БМР "БВАК" Теймур Абдуллаєв, який вже протягом 43 років працює на Авіаційному комплексі та з усією відповідальністю ставиться до своїх професійних обов'язків.

 

   "Проведення таких семінарів з роз'яснювальною метою наразі вкрай потрібні та затребувані серед підприємств міста. Також їх варто організовувати не лише для інженерів з охорони праці, а й для директорів нових підприємств, оскільки останні часто ігнорують цю сферу, піддаючи небезпеці життя та здоров'я своїх робітників. Сьогодні на багатьох підприємствах взагалі відсутні такі фахівці, як інженера з охорони праці. Не менш важливою залишається проблема з офіційним працевлаштуванням, що позбавляє працівників права на соціальну захищеність. До того ж, за недотримання належних правил з охорони праці для підприємств передбачені великі штрафні санкції", - прокоментував проведення семінару Абдуллаєв Теймур Алі-Оглі.

 

   У ході проведення семінару прозвучало досить багато фахових запитань з боку інженерів та енергетиків підприємств. Головний державний інспектор відділу з нагляду в машинобудуванні та енергетиці Юрій Проценко надав відповіді у повному обсязі, наголосивши, що важливо роз'яснювати особливості українського законодавства, а не карати ними.