м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Авіаційний комплекс відновлює проведення екскурсій для школярів Білої Церкви

03.05.2018

   З приходом весни комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" відновив проведення профорієнтаційних та освітньо-пізнавальних екскурсій для учнів загальноосвітніх шкіл Білої Церкви та району. Таку традицію підприємство започаткувало у 2016 році з метою популяризації авіаційної галузі міста, яка бере свій початок ще з кінця 20-х років минулого сторіччя.

 

  Звісно, за цей період авіапідприємство створило унікальну історію свого розвитку та діяльності, а тепер прагне долучити молодь до продовження цієї славної традиції.

 

   Першими відкрили сезон екскурсій школярі 4-А класу ЗОШ №4. Побачити на власні очі літаки в реальну величину, оцінити їх технічні характеристики, отримати практичне уявлення, як сідає, де злітає та хто керує повітряним судном - стали важливими складовими екскурсійної програми під час оглядин літакових ангарів та території аеродрому.

 

  У ході екскурсії особливо вразило четвертокласників політ малої авіації, на літаках якої проходить навчання пілотів однієї з авіаційних шкіл. Спостерігаючи за крилатим "птахом", діти на хвилинку замріялись про небо і кожен про свій незвичний політ. А ще загадали бажання, коли вперше доторкнулись до транспортного літака Ан-12.  

 

  "Сьогодні молодь зовсім не така, як наші покоління, - говорить заступник директора з авіаційної діяльності КП БМР "БВАК" Олександр Пасічник. - Хоч діти активно цікавляться гаджетами і передовими технологіями, але в реальності багато в чому вони позбавлені практичного уявлення, як функціонує цей світ. Ми намагаємось за півтори години нашої екскурсії розказати школярам скільки цікавої інформації, яка в майбутньому зможе їм знадобитись, або ж підштовхне до вибору тієї чи іншої професії".