м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Батьки-авіатори прагнуть бачити своїх дітей продовжувачами авіапрофесій в Білій Церкві

12.10.2017

  Нещодавно до КП "БВАК" звернулись працівники одного із наших авіаційних підприємств з проханням організувати екскурсію для школярів 7-Б класу ЗОШ №16, в якій навчається їх син. Звісно, ми не могли відмовити своїм колегам і, прагнучи показати усім дітям важливість батьківської справи, 11 жовтня провели для учнів цього класу пізнавальний екскурс по території та потужностям Авіакомплексу.

 

  Спочатку діти не могли повірити, що такі транспортні літаки, як Ан-12 та Іл-76 прилітають в їх рідне місто на регламентні роботи по продовженню льотного ресурсу. А потім - не могли намилуватись літаками та на фотографуватись на їх фоні.

  У ході відвідин літакових ангарів вони побачили 5 повітряних суден Антонова, на кожному з яких виконуються різноманітні ремонтні роботи.

 

  Заступник директора по авіаційній діяльності КП "БВАК" Олександр Пасічник ознайомив з технічними характеристиками цих літаків, розповів про географію використання їх у світі, про внесок української авіації у розвиток міжнародної авіаіндустрії та космонавтики тощо. А завдяки тому, що батько одного з учнів працює на даному авіапідприємстві, то семикласникам вдалося побачити через спеціально відкриту рампу зсередини масштабність всього літака Ан-12, що здатен перевозити вантаж вагою до 20 тонн на відстані 5000 м.

 

  На прохання дітей, батько Горбача Богдана розповів їм про особливості своєї роботи та наголосив на важливості гарно вивчати математику, фізику та інші точні науки особливо тим, хто мріє про небо.

 

  Традиційно у ході екскурсійної програми учні 7-Б класу відвідали ангар малої авіації, злітно-посадкову смугу та музей авіації.

 

 

  Про враження від екскурсії на КП "БВАК" краще за все розкажуть коментарі школярів ЗОШ №16, які з радістю ними поділились:

 

Бекусов Захар: Мені дуже сподобалась екскурсія. Ми побачили багато нових приладів та літаків, які експлуатуються в авіагалузі. Також дізналися про авіатехніку міста, їх потужності, назви, а також зазирнули в історію Авіазаводу. Дякую за таке цікаве дозвілля.

 

Григор Дарина: Нині у мене таке загальне враження, ніби я побачила щось різнокольорове. Особливо мені сподобалось спостерігати за процесом злету малого літака. Здивована інформацією про конструкцію літаків та їх використання за кордоном. Мені цікаво було послухати і про історичне виникнення та створення цього підприємства. В Білій Церкві він працює вже 90 років! За цей день я набралась скільки нової інформації для свого загального розвитку, що неодмінно розкажу батькам. До цього навіть не мала уявлення, що в нашому місті є авіація.  

 

Захаров Максим: Сьогодні я побачив багато літаків. Також дізнався про історію цього авіазаводу, аероклубу "Пілот", почув про нові прізвища відомих конструкторів та пілотів України.  І я хотів би стати пілотом.

 

Горбач Віталій Олександрович, батько одного з учнів 7-Б класу, який працює на авіапідприємстві: За фахом - я технік. На цьому підприємстві виконую малярні роботи з зовнішнього та внутрішнього оздоблення літаків (наприклад, їх фарбую), також відповідаю за якісний стан лакофарбових матеріалів, естетичність зовнішнього вигляду повітряних суден, ремонт кабіни екіпажу тощо. У нас кожен спеціаліст виконує свою ділянку роботи. На авіапідприємстві працюю вже понад 5 років. Коли я був дитиною, тоді ще діяв військовий аеродром, і практично щотижня прибігав сюди дивитись на авіацію. Бачите, скільки минуло років, але нарешті я став авіамеханіком. На мою думку, проведення таких екскурсій мотивує дітей прагнути до кращого та задуматися про свою майбутню професію. Якщо в Білій Церкві працюють такі авіапідприємства, то чому б не заохочувати юних містян ставати авіаторами з розбудови літакобудування. Було б чудово, аби наш син пішов сімейним шляхом і став пілотом, або іншим фахівцем цієї індустрії.