м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Безпека в авіації — запорука її успішної діяльності

24.09.2016

Так побудований світ, що головною складовою життя є безпека всього живого. В час, коли технічний прогрес створив техніку, яка на багато порядків перевищує можливості людини, безпека її використання стала найважливішою умовою існування життя людей і всього природного середовища.

Авіація є яскравим прикладом, де безпека завжди була і залишається основою її життєдіяльності. Безпечні польоти повітряних суден передусім забезпечуються на землі, а самі заходи з безпеки є вельми багатогранними і виконуються чималим загоном фахівців. Однією з ланок цього загону, яка забезпечує неможливість незаконного втручання в діяльність авіації, є служба авіаційної безпеки (САБ), яка створюється на авіаційних підприємствах.

 

На комунальному підприємстві “Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс” (КП “БВАК”) САБ забезпечує перепускний режим, охорону об'єктів, контроль на безпеку, стерильність льотного поля та інше, цілодобово за будь-яких погодних умов.

Зважаючи на вимоги, що постійно змінюються, у тому числі за рахунок впровадження в цивільній авіації України європейських і загальносвітових норм, особовий склад САБ систематично підвищує кваліфікацію, а сама служба кожні два роки перевіряється на відповідність вимогам з видачею сертифіката САБ.

 

Черговий раз така перевірка відбулася на КП “БВАК”. Фахівці Державіаслужби України дійшли висновку, що САБ КП “БВАК” за кваліфікацією особового складу, оснащенням, станом документації, рівнем роботи відповідає наявним сучасним вимогам, що підтверджено сертифікатом на наступний період.

В поточній роботі, процесі підготовки до роботи сертифікаційної комісії відзначені начальники варт Собченко О. П., Гриняк П. О., старші охоронники Дроботюк О. А., Безпалий В. В., охоронники Володько І. М., Чагарний Р. М., Котов О. І.

Вони спромоглися мобілізувати колектив служби з мінімальними витратами виконати план заходів з підготовки до сертифікації та забезпечити поточну роботу без відхилень і передумов до авіаційних подій.

 

Своєю повсякденною діяльністю САБ робить вагомий внесок в успішну роботу колективу КП “БВАК”, який нещодавно на Міжнародному форумі “Аероконгрес 2015” нагороджено грамотою Асоціації “Аеропорти України” цивільної авіації.

“Дороги підкоряються тим, хто йде”.

Це прислів'я було й залишається в основі життєдіяльності колективу авіаторів КП “БВАК” і надихає його на нові здобутки.

 

Старинко В. С. – заступник директора з авіаційної безпеки — начальник САБ, режиму та охорони.