м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Біла Церква отримала високий рейтинг інвестиційної привабливості, а найбільш перспективним інвестиційним проектом визначено створення міжнародного аеропорту

11.07.2018

  Незалежне рейтингове агентство України IBI-Rating високо оцінило Білу Церкву за кредитним рейтингом "uaBBB+" і рейтингом інвестиційної привабливості "invA-". Лише кілька міст в Україні мають такі результати рейтингового дослідження, що визначаються на основі професійного комплексного аналізу показників соціально-економічного розвитку міста, бюджетних відносин, стану інфраструктури, можливостей залучення інвестиційних ресурсів, правового поля, наявність програмних документів, екологічної складової, кількості населення тощо.

 

   Презентація результатів рейтингового оцінювання Білої Церкви стало темою проведення прес-конференції, що відбулась в інформаційному центрі УНІАН 10 липня 2018 року за участю міського голови, керівництва КП БМР "Агенція стратегічного розвитку", директора КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" та директора муніципального департаменту IBI-Rating.

 

   За словами директора муніципального департаменту IBI-Rating Дмитра Задесенця, Біла Церква володіє достатньою кредитоспроможністю. У порівнянні з іншими обласними центрами місто знаходиться на достатньо високому рівні. Кредитний рейтинг Білої Церкви такий самий, як і у Тернополя, а інвестиційної привабливості - на рівні Сум та Тернополя.   

 

  "Біла Церква має вагомий інвестиційний потенціал. Тут є можливість створення логістичного хабу, оскільки місто знаходиться на перетині важливих транспортних коридорів і в перспективі створення мультимодального аеропорту на базі аеродрому "Біла Церква" дозволить залучати додаткові інвестиції як в промисловість, так і збільшення туристичного потенціалу. Така ціль стратегічно окреслена міською владою", - зауважив Д. Задесенець.

 

   За допомогою дослідження незалежного рейтингового агентства підвищити інвестиційну привабливість в очах потенційних інвесторів здатен проект зі створення міжнародного аеропорту "Біла Церква". Про це заявив директор КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров.

 

  "Сьогодні Україна має державний інтерес у створенні аеропорту в Білій Церкві. В Міністерстві інфраструктури України відбулася нарада за участю Міністра та представників банківських фінансових структур, де розглядались перспективи розвитку регіональних аеропортів, зокрема було презентовано пред-ТЕО по створенню мультимодального транспортного вузла в Білій Церкві, - зауважив С. Кандауров. - Наявність трьох під'їзних шляхів (залізниця, автотраса, аеродром) роблять цей вузол перспективним для перевезення вантажів".

 

  Директор аеродрому "Біла Церква" нагадав, що підприємство має  потужну базу для ремонту авіаційного транспорту. Сьогодні здійснюється технічне обслуговування літаків Іл-76 та Ан-12. До того ж, технічні характеристики злітно-посадкової смуги дозволяють при її модернізації приймати більш сучасні літаки типу "Боїнг".

   "Щороку з Білоцерківського району за кордон літає понад 218 тис. чоловік в одну сторону, стільки ж і в зворотному.  За умови обслуговування лише 1 рейсу вдень "Боїнг 737" - це 120 тис. пасажирів на рік та 1000 тонн вантажу, що в свою чергу призведе до створення 2600 робочих місць. Сподіваємось, що в найближчі 1-2 роки цей проект почне рухатись," - підсумував керівник КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс".

  

 Коментуючи на прохання журналістів перспективу відродження Білої Церкви як авіахабу, Сергій Кандауров зазначив, що у рамках імплементації Угоди про асоціацію України і ЄС та Національної транспортної стратегії європейські експерти позитивно оцінили можливості Білої Церкви та порадили світовим банкірам не чекати остаточного ТЕО, а почати пошук потенційних інвесторів вже зараз.