м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Біла Церква відкрита для інвестиційних можливостей з розвитку мультимодального вантажного хабу - міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий

18.09.2019

  Біла Церква зберігає лідерські позиції на Київщині з розвитку виробництва та цікава для міжнародних інвесторів у реалізації smart-проектів у пріоритетних галузях економіки. Серед найбільших майданчиків для залучення інвестицій у Білій Церкві - індустріальний парк "Біла Церква" та створення міжнародного аеропорту з мультимодальною інфраструктурою. Про це заявив міський голова Геннадій Дикий під час засідання Міжнародного трейд-клубу, що відбулось 17 вересня 2019 року в Київській обласній торгово-промисловій палаті.

 

  Виступаючи перед учасниками трейд-клубу, що працює в Україні понад 20 років та об'єднує майже 60 керівників торгових місій, посольств та інших міжнародних організацій, Геннадій Дикий презентував основні напрямки розвитку КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс".

   Так, він наголосив, що підприємство працює за аналогом індустріального парку і в цьому році бере участь у міжнародному проєкті від Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (UNIDO) щодо створення Еко-індустріальних парків. Такий проєкт вперше заходить в Україну, спрямований на підвищення інвестиційної привабливості українських індустріальних парків шляхом проведення низки заходів по їх трансформації в Еко-індустріальні парки.

 

  "Разом з цим, нам вдалось зберегти в належному технічному стані злітно-посадкову смугу аеродрому "Біла Церква", довжина якої складає 2500 м та ширина 42 м. Це дає нам можливість приймати літаки всіх класів за умови її  реконструкції. Сьогодні підприємство працює як ремонтна база, до нас прилітають повітряні судна на технічне обслуговування з низки країн Африки, Європи, Азії та ін. континентів. Крім того, ми прагнемо розвиватись в напрямку здійснення вантажних перевезень, а в перспективі  - і пасажирських," - зазначив міський голова.

 

  За його словами, аеродром "Біла Церква" має всі можливості та позитивний експертний висновок від Європейської комісії ASSISTS щодо створення в місті міжнародного мультимодального транспортного вузла. Підтвердженням цього є наявність пред-ТЕО та інших стратегічних документів.

 

   "Низка потенційних інвесторів зацікавлені в даному об'єкті, тож наразі триває робота з виготовлення проєктної документації щодо відкриття міжнародного пункту пропуску через кордон. Це дозволить місту приймати літаки напряму з-за кордону і здійснювати митні та прикордонні процедури безпосередньо в Білій Церкві", - наголосив Геннадій Дикий.

   Більш детально з презентацією можна ознайомитись тут.

 

  Варто відзначити високий рівень проведення даного заходу та представництва делегатів Міжнародного трейд-клубу та ділових кіл регіону. Після офіційної частини були проведені двосторонні зустрічі з метою обміну інформацією та налагодження можливої подальшої співпраці.