м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Біла Церква відновила співпрацю з туркменською авіакомпанією "Turkmenistan Airlines"

17.10.2017

  Ще один літак державної авіакомпанії "Turkmenistan Airlines" за останні два місяці прилетів до Білої Церкви на технічне обслуговування.

 

  Опівдні 16 жовтня 2017 р. повітряне судно Іл-76TD здійснило динамічну посадку на аеродромі "Біла Церква". Маршрут літака пролягав через територію Азербайджану, Грузії та над південною траєкторією Чорного моря, після чого він увійшов у повітряний простір України зі сторони Одеси та попрямував до м. Бориспіль. Загалом повітряне судно знаходилось в небі 5 годин і здолало відстань у понад 4000 м.

 

  Оформивши необхідні прикордонні та митні процедури в міжнародному аеропорту "Бориспіль", літак Іл-76 виконав переліт до Білої Церкви, де на нього вже чекали служби КП "БВАК" та спеціалісти авіаремонтного підприємства. Відразу по прильоту фахівці перевірили роботу систем, у т.ч. двигунів, після чого спеціальний аеродромний тягач відбуксирував його на територію проммайданчика.

 

  До цього в літаковому ангарі 1А знаходився відремонтований та з відновленим лакофарбовим покриттям літак Ан-12 авіакомпанії "Cavok Air". Після його переміщення на спецмайданчик, місце в ангарі зайняв новоприбулий Іл-76 TD, на якому відразу розпочались роботи з технічного обслуговування.

 

  Сподіваємось, що налагоджена співпраця між державіакомпанією "Turkmenistan Airlines" та авіапідприємствами Білої Церкви знову матиме системний характер, що призведе до обслуговування транспортних літаків у штатному робочому режимі.

 

  Нагадаємо: з 1997 по 2014 роки туркменська авіакомпанія обслуговувала свої повітряні судна на базі КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс". Однак, у зв'язку з початком військових дій на Сході України і після катастрофи МН17 вона змушена була припинити польоти в Україну. З серпня 2017 р. співпраця між авіакомпаніями наших країн поступово відновилась.