м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Білоцерківська міська рада підтвердила наміри створити в місті аеропорт

29.11.2018

  На черговій 60-й сесії Білоцерківської міської ради, що відбулась 29 листопада 2018 року, депутати проголосували і схвалили Програму модернізації аеродрому "Біла Церква" комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" на 2019-2021 роки. Народні обранці "36" голосами підтвердили наміри міста розвивати аеродром до рівня аеропорту з визначеним переліком першочергових заходів з реалізації проекту.

 

  Дана подія важливий крок у стратегічному розвитку аеродрому "Біла Церква". Вперше за 20 років діяльності КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" міська влада на офіційному рівні заявила про готовність мати аеропорт.

 

  Під час обговорення проекту рішення депутат міської ради Володимир Бабенко закликав підтримати дану Програму, щоб подати державі гарний приклад, та почати вкладати кошти в аеродром, аби його не занедбати до кінця.  

 

  "Підтримка комунальних підприємств може здійснюватись через цільові програми. Підтримка даної програми - один із дієвих механізмів розвивати в місті аеропорт", - зауважив депутат міської ради Андрій Король.

 

   Міський голова Геннадій Дикий також підтримав необхідність схвалення Програми модернізації аеродрому, наголосивши, що нині консультанти Європейського Союзу розробили пред-ТЕО по нашому об'єкту. Крім того, створення регіонального аеропорту "Біла Церква" ввійшло в державну програму "Національна транспортна стратегія України 2030".

 

   "Приємно бачити і відчувати підтримку міста. Це великий крок уперед для нас і суттєвий важіль в проведенні перемовин з потенційними інвесторами. Тепер ніхто нам не дорікне, що місто стоїть осторонь у питанні реалізації потужного інфраструктурного об'єкта. Цю Програму ми детально пропрацювали, щоб досягти позитивного результату. І те, що депутати її підтримали, дає нам внутрішній поштовх для продовження руху в тому ж активному напрямку", – прокоментував рішення сесії директор КП "БВАК" Сергій Кандауров.

 

  Він зазначив, що сьогоднішнє рішення має стратегічне значення, оскільки триває робота щодо відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон на аеродромі "Біла Церква", пошук потенційних інвесторів та розроблення пред-ТЕО європейськими консультантами AASISTS тощо.