м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Білоцерківські авіатори святкують своє професійне свято

30.08.2019

  В Україні в останню суботу серпня традиційно відзначається День авіації. Цьогоріч професійне свято військових і цивільних авіаторів та працівників авіаційної промисловості та транспорту припадає на 31 серпня.

 

  Для Білої Церкви День авіації є особливим святом,  адже вже понад 90 років у місті успішно функціонує авіаційна галузь, яка представлена діючим аеродромом "Біла Церква" та потужною базою з технічного обслуговування повітряних суден. Якщо вдатися у подробиці, то важко порахувати скільки білоцерківців за увесь цей період були дотичними до небесної гавані, враховуючи що теперішнє покоління продовжує ці славетні традиції.  

 

  Напередодні Дня авіації України комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" розповідає про авіаторів нашого часу, які десятиліттями невпинно продовжують працювати на теренах єдиного в місті авіапідприємства.      

    

  Історія становлення авіаційної галузі в Білій Церкві

 

  Комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (КП "БВАК") об'єднує два колишніх військових об'єкти: аеродром "Біла Церква" та військову частину 13845, яка займалась ремонтом авіаційної техніки та двигунів. Підприємство продовжило досвід "Білоцерківського авіаремонтного заводу", що славився на просторах Радянського Союзу своєї унікальністю з обслуговування стратегічної авіації. У 2000 році БАРЗ було реструктуризовано та передано з державної до комунальної власності, на базі якого утворено нині діюче КП  "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс".

 

  Наступні три роки стали вирішальними для підприємства. Впродовж цього часу тривала титанічна робота авіафахівців з організації переходу військового аеродрому "Гайок" у статус цивільного об'єкту.  Саме тоді увесь тягар даного процесу ліг на плечі небайдужих авіаторів, які продовжували працювати на підприємстві й прагнули зберегти функціонування аеродрому.

 

  Доки за підприємством стоїть колектив, доти воно буде живим - каже народна мудрість. Підтвердженням цих слів є працівники "Білоцерківського вантажного авіаційного комплексу", значна частина яких присвятила своє життя авіаційній галузі. Можливо саме  тому, попри низку історичних,  політичних, економічних викликів, а також земельних зазіхань на приаеродромну територію, КП "БВАК" вистояло й нині прагне розвитку. Кістяком підприємства залишаються люди, котрих життя об'єднало навколо авіаційної галузі Білої Церкви. Сьогодні це наша гордість, жива історія, а також надія на подальший кадровий потенціал у створенні міжнародного аеропорту.

 

  І так, хто вони наші славні авіатори Білої Церкви....

 

  Єнютін Володимир Петрович (62 роки авіаційного стажу) - найстарший авіатор КП "БВАК". Відразу після школи вступив до військового авіаційного училища. По теперішній час продовжує працювати в обраній професії за спеціальністю метеоролог. На підприємстві він професійно з точністю до секунди складає прогноз погоди  для виконання польотів на аеродромі "Біла Церква".

 

  Сорокожердєв Володимир Єгорович (54 роки авіаційного стажу) - начальник відділу AFIS КП "БВАК". Колишній військовий льотчик, літав на стратегічних бомбардувальниках та на ексклюзивних літаках Ту-16, також на надзвукових пасажирських літаках Ту-14, що використовувалися в СРСР. Протягом останніх 20-ти років очолює відділ аеродромного польотно-інформаційного обслуговування аеродрому "Біла Церква".

 

   Дмитрієнко Володимир Іванович (48 років авіаційного стажу) - закінчив технічне училище, працював у військовій частині з обслуговування авіаційної техніки. Нині очолює аварійно-рятувальну службу та протипожежний захист на КП "БВАК". Відповідає за дотриманням правил пожежної безпеки та проведення аварійно-рятувальних робіт на аеродромі "Біла Церква".

 

   Бушмакін Володимир Миколайович (47 років авіаційного стажу) - інспектор з безпеки польотів КП "БВАК". Більше 20 років був військовим пілотом, ще понад 10 років - цивільним. Літав на військово-транспортних літаках Іл-76, облітав увесь світ, знає добре роботу авіації як зі сторони пілота, так і з боку наземних служб. Сьогодні Володимир Миколайович займається інспекцією дотримання безпеки польотів на аеродромі "Біла Церква".

 

  Делібоженко Ігор Миколайович (38 років авіаційного стажу) - начальник відділу зв'язку та радіотехнічних засобів КП "БВАК". У свій час був начальником зв'язку в військовій авіачастині, а потім перейшов працювати на Авіаційний комплекс, де понині є незамінним фахівцем.  

 

   Пасічник Олександр Миколайович (40 років авіаційного стажу) -  заступник директора з авіаційної діяльності КП "БВАК", старший авіаційний начальник. На цій людині тримається вся авіаційна галузь підприємства. Людина високопрофесійна, досвідчена, вольова та з широким баченням розвитку аеродрому "Біла Церква". Починав свій професійний шлях на військовому аеродромі в Узині, а потім перейшов працювати на Білоцерківський авіаремонтний завод (1986 рік). Професійний шлях тривав від заступника начальника цеха по ремонту літаків БАРЗ до заступника директора по авіаційній діяльності КП "БВАК". Особисто займався переведенням військового аеродрому "Гайок" в статус цивільного об'єкту, звісно, у співпраці з іншими авіафахівцями.  

 

 Кузьміцький Геннадій Васильович (44 роки авіаційного стажу) - начальник  відділу маркетингу КП "БВАК". З 1988 року працює на цьому підприємстві. Розпочав свій трудовий досвід на Білоцерківському авіаремонтному заводі з посади заступника начальника цеху з ремонту електрообладнання авіатехніки і по теперішній час є невід'ємною частинкою трудового колективу КП "БВАК".  

 

  Славнова Лариса Валентинівна (29 років авіаційного стажу) - начальник аеродромної служби КП "БВАК". Єдина представниця прекрасної статі, яка почала свою професійну діяльність ще з військового аеродрому й по теперішній час продовжує ретельно опікуватись технічним станом аеродрому "Біла Церква" та приаеродромною територією.

 

 Кобець Володимир Петрович (36 років авіаційного стажу) та Прасолов Юрій Олександрович (38 років авіаційного стажу) - диспетчера із забезпечення польотів на аеродромі "Біла Церква".

 

    Ярошинський Олександр Юрійович (40 років авіаційного стажу) - інспектор контролю авіаційної безпеки КП "БВАК". Фаховий спеціаліст, який відповідає за здійснення охоронно-пропускного режиму на аеродромі "Біла Церква".

 

  Шушура Олена Вікторівна (34 роки авіаційного стажу) - начальник відділу кадрів КП "БВАК". З 1985 року працювала начальником відділу праці та заробітної плати на Білоцерківському авіаремонтному заводі, а з моменту створення КП "БВАК" очолила напрямок з підбору кадрового ресурсу (в т.ч. авіаторів).

 

  Звісно, цей перелік ще довго можна доповнювати прізвищами інших авіаторів, які відзначатимуть 31 серпня своє професійне свято. У кожного з них в серці палає нестримна любов до авіаційної техніки та неба. Тож День авіації - це національне свято всіх працівників нашого підприємства.

 

  КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" щиро вітає авіаторів зі святом! Зичимо чистого мирного неба, професійних злетів, добробуту, благополуччя, впевненості в завтрашньому дні та процвітання нашої країни.

 

  Вітаємо авіаційні підприємства та їхні трудові колективи, які продовжують своєю щоденною працею відкривати повітряні ворота України у світ великих можливостей.

 

  Висловлюємо щиру подяку авіаторам та фахівцям цієї галузі за плідну співпрацю з нашим підприємством: "Авіамір", "Україна-Аероальянс", "Авіазар", "Кавок Ейр", "Южмашавіа", "Мотор Січ", "Меридіан", "Пілот" та ін., а також нашим зарубіжним та міжнародним партнерам.