м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Білоцерківський аеродром прийняв вантажно-транспортний літак на техобслуговування

05.07.2017

  Практично місяць аеродром "Біла Церква" знаходився у вимушеній перерві з прийому великих вантажних літаків. У вівторок, 4 липня, літак Ан-12 авіакомпанії "Україна-Аероальянс" здійснив успішну посадку на аеродромі з метою проходження технічного обслуговування на базі КП "БВАК".

   Усі необхідні авіаційні служби комунального підприємства спрацювали злагоджено та професійно.

 

  До Білої Церкви літак прилетів із сонячної столиці Грузії, зробивши проміжну зупинку в м. Одеса для проходження митних процедур.

 

  Не зважаючи на те, що транспортні літаки Ан-12 мають досить "поважний вік" (експлуатуються ще з 1957 року і по нинішній час), вони є найбільш затребуваними в країнах Африки, Азії, Латинської Америки задля транспортування вантажів. Така практика в основному пов'язана зі станом злітно-посадкових смуг та інфраструктурою аеропортів цих держав. Якраз літаки Ан-12 та Іл-76 зайняли свою нішу в системі здійснення вантажних перевезень на теренах країн третього світу, як найбільш надійні повітряні судна.

 

 Нині аеродром "Біла Церква" згідно з сертифікатом може приймати літаки типу Іл-76, Ан-12, Ан-24 та інші більш легкі повітряні судна, чия вага не перевищує 200 тонн. На жаль, без суттєвої модернізації злітної смуги та встановлення радіотехнічних засобів та світлосигнального обладнання літаки європейських та американських виробників не можуть розглядати білоцерківське летовище як плацдарм для базування та обслуговування свого повітряного флоту.

 

 Вже протягом 10 років КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" продовжує тісно співпрацювати з авіакомпанією "Україна-Аероальянс" у напрямку розвитку авіаційної галузі в місті. На регулярній основі літаки даної авіакомпанії проходять технічне обслуговування в великогабаритному ангарі, власником якого є Авіакомплекс.

 

 Сьогодні "Україна-Аероальянс" після довготривалих процедур з продовження ліцензії починає набирати оберти зі збільшення інтенсивності польотів парку. Відповідно доходи КП "БВАК" від ведення авіаційної діяльності з прийому-випуску повітряних суден суттєво зростуть, чим підтверджуватиметься статус рентабельності, прибутковості та успішності комунального підприємства, у т. ч. аеродрому "Біла Церква".

 

   Також варто наголосити, що авіакомпанія "Україна-Аероальянс" активно працює над розширенням географії польотів літаків. Нині на одному з Ан-12 із залученням представників ДП "Антонова" завершуються роботи зі встановлення спеціального обладнання, що дозволить авіакомпанії освоїти нові ринки в інших регіонах світу.