м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

"Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" обмежив польоти спортивної авіації у районі аеродрому "Біла Церква"

31.05.2019

  На базі комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" вже 20 років діє громадська організація "Білоцерківський аероклуб «Пілот» імені Павла Поповича". Практично щодня на аеродромі "Біла Церква" здійснюються навчально-тренувальні польоти авіації загального призначення.

 

    Аероклуб "Пілот" - один із найбільших в Україні. Тут тренується Національна збірна України з вищого пілотажу. Щороку команда посідає перші призові місця в міжнародних змаганнях та турнірах, а також є постійним призером чемпіонатів світу та Європи у класі "едванс". По всьому світу авіаційний бренд "Біла Церква" звучить гордо, з чим важко не погодитись. Крім того, на базі ГО "Пілот" функціонують дві авіаційні школи, курсанти яких вчаться практичним навичкам керування повітряними суднами. У більшості це майбутні пілоти військової авіації.   

 

  Останнім часом у місті склалась ситуація з наріканнями на спортивну авіацію, що  приносить певні шумові незручності жителям мікрорайону Гайка та іншим прилеглим до аеродрому територіям (особливо це стосується мешканців житлового комплексу "Городок "Хуторок").

   Аби обговорити дану проблематику та знайти компромісне вирішення цієї ситуації, директор КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров 30 травня 2019 року провів зустріч з керівництвом ГО "Білоцерківський аероклуб "Пілот". Серед присутніх були: Президент аероклубу В. Присяжнюк, директор аероклубу К. Бричка, пілоти повітряних суден, які є членами Національної збірної України з вищого пілотажу, пілоти-інструктори та заслужені майстри спорту, які готують чемпіонів до змагань в Європі та світу.

 

  Головним завданням зібрання став пошук шляхів врегулювання інтересів двох сторін: з однієї - задоволення потреб спортсменів у підготовці до змагань, з іншої - врахування вимог білоцерківської громади щодо зменшення шумового навантаження від спортивних літаків, які літають в районі аеродрому "Біла Церква".

 

  За словами директора КП "БВАК" Сергія Кандаурова, підприємство домовилось з авіаторами про суттєві обмеження використання спортивної авіації. "З 1 червня цього року моїм наказом заборонено польоти повітряних суден, що виконують фігури пілотажу на аеродромі "Біла Церква" в неділю та святкові дні. Також у часовому проміжку такі польоти заборонені в робочі дні до 9:00 та після 17:00, а в суботу до 9:00 та після 16:00 години. Крім того, доручив відповідним службам підприємства розробити та погодити у встановленому порядку поправки до "Інструкції з виконання польотів" з метою зменшення негативного впливу від польотів авіації загального призначення на прилеглі до аеродрому житлові масиви", - зазначив директор підприємства.

 

  Зі свого боку члени та пілоти аероклубу "Пілот" зауважили, що не залишаться осторонь цієї проблеми та неодмінно звертатимуться від імені Асоціації літакового спорту до всіх державних та місцевих органів, народних та місцевих депутатів з проханням надати можливість Національній збірній Україні виконувати тренувальні польоти, так як вони захищають честь усієї країни та представляють Білу Церкву на міжнародній арені, при цьому активно популяризуючи авіаційний спорт серед молоді.