м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

"Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" підписав Меморандум з інжиніринговою компанією "Прогресстех-Україна" про співпрацю

12.03.2019

  Проектування міжнародного пункту пропуску через державний кордон в аеропорту міста "Біла Церква" комунальне підприємство довірило одній з найкращих компаній країни - "Прогресстех-Україна", яка спеціалізується на наданні інженерних послуг та інноваційних конструкторських рішень провідним світовим виробникам авіатехніки, зокрема Boeing.

 

  Відкриття пункту пропуску планується восени 2019 року. Згідно з підписаним документом "Прогресстех-Україна" забезпечує розробку проектної документації з облаштування в аеропорту та введення в експлуатацію міжнародного пункту пропуску через держкордон. Зі свого боку Авіаційний комплекс вживатиме заходи з узгодження з центральними органами виконавчої влади та подальшого погодження з Кабінетом Міністрів України рішення щодо відкриття та технології функціонування на аеродромі "Біла Церква" міжнародного пункту пропуску.

 

  Сторони домовились про повну співпрацю та координацію зусиль в досягненні головного наміру - створення на базі аеропорту міжнародного мультимодального транспортного вузла.  

 

  Отримання КП "БВАК" права на здійснення міжнародного авіаційного сполучення стимулюватиме суттєве зростання авіаційного трафіку через Білу Церкву.

 

  Головними перевагами відкриття пункту пропуску через кордон для аеропорту "Біла Церква" становитимуть:

  1. Кількість повітряних суден, що прилітатимуть з-за кордону на технічне обслуговування та ремонт, зросте практично вдвічі (це лише в перші роки роботи ПП);
  2. Зміниться статус аеродрому на аеропорт. Підприємство матиме можливість забезпечувати виконання міжнародних рейсів.
  3. Запуск міжнародних комерційних вантажоперевезень та налагодження транспортної логістики з обслуговування вантажів.
  4. Залучення нових авіакомпаній, які обслуговуватимуть та базуватимуть тут свій повітряний флот.
  5. Розширення напрямів авіаційної діяльності КП "БВАК".
  6. Збільшення доходів підприємства за рахунок підвищення вартості аеродромного та аеронавігаційного обслуговування повітряних суден. При цьому фінансові витрати авіакомпаній зменшаться, оскільки більше не доведеться платити за додаткові зліт-посадки в інших аеропортах країни.
  7. Створення нових робочих місць. З відкриттям пункту пропуску через кордон в аеропорту "Біла Церква" з постійною дислокацією перебуватимуть представники Державної прикордонної служи, Державної митної служби, служби КП "БВАК" з авіаційної безпеки, аварійно-рятувальної тощо.
  8. Зростуть надходження до бюджетів різних рівнів;
  9. Підвищиться рівень інвестиційної привабливості аеропорту "Біла Церква". Залучення нових партнерів, компаній та інвесторів, готових налагоджувати тут бізнес та багато ін. переваг.

  Згідно з Програмою модернізації аеродрому "Біла Церква" КП "БВАК" на 2019-2021 роки, прийнятою Білоцерківською міською радою наприкінці 2018 року, подальшими етапами на шляху створення мультимодального транспортного вузла стануть: проведення повномасштабної реконструкції злітно-посадкової смуги, магістральної та руліжних доріжок, місць стоянок, встановлення світлосигнальної техніки та радіонавігаційного обладнання, а також будівництво вантажного термінала та іншої супутньої авіаційної інфраструктури тощо.  

 

  Міжнародна команда незалежних експертів за сприяння Єврокомісії розробила попереднє техніко-економічне обґрунтування (пред-ТЕО) проекту в цілому та основні етапи його розвитку до 2050 року. Розробники документа позитивно оцінили наявність у Білій Церкві наявної транспортної інфраструктури й функціонування власного індустріального парку. Таким чином незалежні європейські експерти довели перспективність розбудови сучасного мультимодального транспортного вузла, що матиме логістичні технології із залученням авіаційних, залізничних та автомобільних вантажних та пасажирських перевезень.

  Більше інформації дізнавайтесь на сайті наших партнерів ТОВ "Прогресстех-Україна"

http://progresstech.ua/news/progrestekh-ukraina-vizme-uchast-u-zapusku-masshtabnogo-infrastrukturnogo-proektu