м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

"Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" підтверджує серйозність намірів створення в місті Міжнародного аеропорту

27.02.2018

 

  На сайті Міністерства інфраструктури України оприлюднений інвестиційний проект, згідно з яким планується будівництво Міжнародного аеропорту в місті Біла Церква до 2020 року.

 

  Створення Міжнародного аеропорту "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою для вантажних і пасажирських авіаперевезень, а також забезпечення розвитку сучасного центру технічного обслуговування та ремонту повітряних суден потребує суттєвих фінансових інвестицій, орієнтовна вартість яких складає 52 млн. євро.  

 

  Комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" протягом останнього року активно працює над реалізацією цієї стратегічної мети. Привернення державного інтересу до регіонального аеродрому, який знаходиться в належному стані та забезпечує здійснення авіаційної діяльності повітряних суден для ТОіР, лише підтверджує правильність намірів керівництва підприємства в обраному курсі.  

 

  Враховуючи, що в Україні нині налічується 21 аеропорт і кожен є невід'ємною складовою національної транспортної системи, то особливістю інфраструктурного об'єкту в Білій Церкві стане його мультимодальність. Подібних аеропортів в нашій державі поки що немає. Мультимодальний вузол передбачає наявність трьох перехресних шляхів: автомагістраль + залізниця + аеропорт. У світі така практика широко використовується, а для України - перший інноваційний досвід в повітряній гавані.