м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Білоцерківський вантажний авіакомплекс успішно пройшов сертифікацію служби авіаційної безпеки

18.12.2017

  З радістю повідомляємо, що Служба авіаційної безпеки комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" пройшла ретельну сертифікаційну перевірку Державної авіаційної служби України та отримала Сертифікат на відповідність вимогам чинного законодавства, яке регламентує забезпечення стандартизованого рівня захисту цивільної авіації від актів незаконного втручання.

 

         Для отримання Сертифікату на Авіаційному комплексі впродовж місяця тривала комплексна перевірка, яку здійснювала комісія з фахівців департаменту авіаційної безпеки Державіаслужби.   

 

         Державні інспектори з авіаційного нагляду за безпекою авіації оцінили ступінь відповідності документальної бази, поданої КП "БВАК" для продовження терміну дії сертифікату САБ, до діючих нормативно-правових актів. Крім того, у ході інспекційної перевірки вивчались питання щодо:

 

- організаційного забезпечення авіаційної безпеки (відповідність структури та штатного розкладу служби, укомплектованість  підготовленим та сертифікованим персоналом);

- наявність необхідної матеріально-технічної бази, спеціальних технічних засобів, обладнання та устаткування для забезпечення належного рівня захисту від АНВ;

- перелік та рівень послуг, які надає служба у забезпеченні авіаційної безпеки (підрозділи охорони та контролю доступу, група контролю на безпеку, бюро перепусток, здійснення контролю якості безпеки);

- рівень інформаційних зв'язків з силовими структурами, причетними до врегулювання можливих кризових ситуацій тощо.

  

  Також команда інспекторів проаналізувала пакет організаційно-розпорядчих та експлуатаційних документів, перевірила стан контрольованих зон, відвідала робочі місця та провела інтерв'ю з персоналом.

 

  Варто зазначити, що проведення робіт з сертифікації - справа непроста і потребує значних матеріальних затрат, а також чималих зусиль кожного працівника підприємства.

  Отримання Сертифікату передувала тривала клопітка робота - проведено навчання персоналу, усунено документальну колізію з Законом України "Про Державну програму авіаційної безпеки цивільної авіації", встановлена оновлена огорожа (у т.ч. в зоні проведення технічного обслуговування) та шлагбаум на території КП "БВАК" тощо.

 

   Мета проведення такої перевірки - підтвердження здатності САБ "Білоцерківського вантажного авіаційного комплексу" забезпечувати високий рівень захисту цивільного аеродрому "Біла Церква" та проммайданчика від актів незаконного втручання.

 

 У 2008 році КП "БВАК" вперше сертифікувало службу авіаційної безпеки. Надалі кожні два роки завдяки спільним зусиллям фахівців підприємства система авіабезпеки лише розвивалась та вдосконалювалась, ефективно усуваючи недоліки, виявлені в роботі. Сьогодні це вже 6-й по рахунку Сертифікат, виданий Державіаслужбою з терміном дії до жовтня 2019р.

 

  Високі результати перевірки свідчать про успішність Авіакомплексу забезпечувати належний рівень захисту цивільного об'єкту у відповідності до державних стандартів. До того ж, цей факт підтверджує здатність досвідченого персоналу та топ-менеджменту комунального підприємства в подальшому налагодити надійну систему авіаційної безпеки у разі реалізації створення аеропорту в Білій Церкві.