м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Час розширювати світогляд молодого покоління про авіаційні можливості Білої Церкви

10.05.2017

 Зробити шкільне життя ще більш цікавим та захопливим, урізноманітнивши його пізнавальними екскурсіями - важлива складова навчально-виховної системи нашої держави. А проведення екскурсій на потужне та унікальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (КП "БВАК") - це прекрасна можливість не лише показати дітям щось нове, але й познайомити їх з розвитком авіаційної галузі в місті, розширити кругозір та сформувати стійку мотивацію до майбутньої трудової діяльності.

 

Наприкінці минулого тижня учні 2-В класу ЗОШ №16 імені М.О. Кириленка здійснили екскурсію на КП "БВАК".

 

У ході екскурсійної програми юні гості відвідали два літакові ангари, в яких  проходить технічне обслуговування повітряних суден, побачили літаки Іл-76, Ан-12 та аеродром, звідки здійснюється зліт-посадка цих "залізних птахів".

 

Традиційно екскурсія проходила у супроводі заступника директора по авіаційній діяльності Олександра Пасічника, який радо розповів дітям про технічні характеристики повітряних суден, їх особливості та поділився цікавими фактами з життя авіації, при цьому не забуваючи дивувати малечу 90-річною історією авіаційної галузі в Білій Церкві. Адже дехто з дідусів та бабусь цих учнів можливо працював на Авіаремонтному заводі.

 

До того ж, діти у повному захваті залишились і від побаченої малої авіації ГО "Пілот", що вже 17 років базується на аеродромі "Біла Церква". Понад 45 легкомоторних суден стали окрасою літакового ангара, побудованого ще у 1943 році німецькими солдатами.   

 

Але на цьому екскурсія не завершилась і учні ЗОШ №16 відвідали новостворений Музей історичного розвитку авіаційної галузі Білої Церкви. Тут діти ознайомились з головними артефактами Білоцерківського авіаремонтного заводу, одягом пілотів, макетами військових літаків, а також мали можливість розгледіти унікальні архівні фотографії працівників АРЗ, діяльності підприємства та експлуатації аеродрому.

 

Своїми враженнями від екскурсії на КП "БВАК" поділилась класний керівник 2-В класу ЗОШ №16 Пилипчук Тетяна Володимирівна:

 

Нам неймовірно сподобалась екскурсія. Адже діти дізнались багато цікавої інформації про історію виникнення аеродрому та заводу, передовиків, які працювали й розвивали авіацію 90 років у Білій Церкві.

З класом ми їздили на екскурсію в Музей авіації, але навіть не здогадувались, що літаки можна побачити і в нашому рідному місті. Ми в захваті.

Зауважу, з педагогічної точки зору такі екскурсії є неоціненим вкладом в розвиток дитини. Як казав Василь Сухомлинський, всі екскурсії повинні бути в природі, й діти мають навчатись граючись. Все, що ми побачили очима, набагато краще засвоюється, ніж коли ми сто разів розповідали.

Щиро дякуємо керівництву КП "БВАК" за змістовну екскурсію та бажаємо підприємству успішного процвітання.

                                     

Більше фото можна переглянути за посиланням