м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Державіаслужба погодила аеродрому "Біла Церква" Інструкцію з виконання польотів

18.06.2018

  Державна авіаційна служба України погодила комунальному підприємству "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" нову редакцію "Інструкція з виконання польотів (використання повітряного простору) у районі аеродрому «Біла Церква». Розроблення цього важливого документу, що описує порядок організації, забезпечення та виконання поодиноких польотів та перельотів повітряних суден, ознайомчих, тренувальних польотів, польотів для обльоту ПС в межах аеродромної зони польотної інформації (AFIZ), стало одним із ключових етапів під час підготовки Авіаційного комплексу до проходження сертифікації.

 

   Заключному підпису Голови ДАС Олександра Більчука передували погодження з: Апаратом управління Украероруху, Украероцентром, Регіональним структурним підрозділом організації повітряного руху, Службою аеронавігаційної інформації,  що знаходиться в місті Бориспіль поруч із головними повітряними воротами нашої країни - міжнародним аеропортом «Бориспіль». Потім Інструкцію узгодили з командуванням Повітряних Сил Збройних Сил України, яке дислокується в м. Вінниця, а на заключному етапі - пройшла погодження в Департаментах Аеронавігації, Льотної експлуатації, Авіаційної безпеки, Управління аеродромів та аеропортів Державіаслужби України.

 

  Загалом Інструкція з виконання польотів (використання повітряного простору) у районі аеродрому «Біла Церква» підписана 54 посадовими особами. При її розробці використовувались 68 нормативних документів: «Повітряний Кодекс», «Державна програма авіаційної безпеки України», Постанови Кабінету Міністрів України "Положення про використання повітряного простору України" та ін., Конвенція про Міжнародну цивільну авіацію, Міжнародні стандарти та рекомендовані практики, накази Міністерства інфраструктури, Міністерства оборони та Державної авіаційної служби України.

 

 

 

    Інструкція складається з 5 частин та 21-го додатка, в яких детально прописані та погоджені:

1. Загальні положення;

2. Дані про розташування аеродрому;

3. Інформація про аеродром;

4. Експлуатаційні процедури і заходи для забезпечення безпеки;

5. Інформація про адміністрацію аеродрому і систему забезпечення безпеки.

  

 Інструкція відпрацьована двома мовами: українською та англійською (зокрема, розділи, що публікуються в збірнику аеронавігаційної інформації  (АІР VFR). Мета обов'язкового перекладу полягає в тому, щоб будь-яка авіакомпанія чи екіпаж літака в різних куточках світу могли у вільному доступі ознайомитись з даними про аеродром та умовами виконання польотів у його повітряному просторі. Сьогодні це зона AFIZ радіусом 8 км, вертикальна межа - 900 метрів, робоча частота аеродрому - 125,100 МГц.

 

   Вимоги Інструкції обовязкові для виконання всіма користувачами повітряного простору, що постійно базуються на аеродромі "Біла Церква", а також для повітряних суден, які прилітають та відлітають на/з нього.