м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Державіаслужба України схвалила План управління небезпеками, що створюються представниками дикої природи у зоні аеродрому "Біла Церква"

21.09.2017

 

  Нещодавно у Державній авіаційній службі України пройшов схвалення у новій редакції «План управління небезпеками, що створюються представниками дикої природи у зоні аеродрому «Біла Церква».

  Цей документ  встановлює загальний порядок, стратегію та підхід щодо управління небезпеками, що створюються представниками дикої природи у зоні аеродрому для мінімізації ризиків зіткнення повітряних суден з птахами/дикими тваринами.

 

   План розроблений відповідно до «Методичних рекомендацій з розробки та впровадження Плану управління небезпеками, що створюються представниками дикої природи у зоні аеродрому»,  Авіаційних  правил України «Аеродроми. Система управління безпекою польотів. Система управління небезпеками, що створюються представниками дикої природи у зоні аеродрому (UAR-APT/SMS/WHMS)», а також до вимог Додатку 14 "Аеродроми" до Конвенції про міжнародну цивільну авіацію, Керівництва з аеропортових служб, Частина 3 "Небезпека, що створена птахами та методи її зниження" (ІСАО, Doc 9137), Керівництва з системи обміну інформацією ІКАО про зіткнення з птахами (IBIS) (ІСАО, Doc 9332), Рекомендованої практики Міжнародного комітету з зіткнень повітряних суден з птахами "Стандарти для аеродромів з контролю за птахами/дикими тваринами (International Birdstrike Committee, Recommended Practices, Standards For Aerodrome Bird/Wildlife Control)".

 

  Метою цього Плану є впровадження ефективної системи управління небезпеками, що створюються представниками дикої природи у зоні аеродрому Біла Церква для забезпечення безпеки польотів та зменшення рівня небезпеки, пов'язаного з цим фактором.

 

  Перша редакція Плану було розроблена та схвалена ще у 2012 році, але у зв’язку зі змінами нормативної бази та у структурі підприємства виникла необхідність нової редакції.

 

   Середовище навколо аеродрому є ключовим фактором, якій визначає види птахів та диких тварин  та розмір їх популяції. Тому так важливо не допустити на відстані 15 кілометрів від аеродрому відкрите складування харчових відходів, розміщення звалищ, спорудження або розбудова споруд, які сприятимуть масовому скупченню птахів і можуть створювати загрозу для повітряного руху.  

 

Особа відповідальна за розробку Плану - начальник аеродромної служби Славнова Л.В.