м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Директор аеродрому "Біла Церква" Сергій Кандауров: "У загальнодержавному Майстер-плані інвестиційних інфраструктурних проектів у середньостроковому плануванні вперше з'явиться аеропорт "Біла Церква"

20.05.2019

  Міністерство інфраструктури України в рамках реалізації Національної транспортної стратегії України на період до 2030 року  розробляє Майстер-план інвестиційних інфраструктурних проектів.

 

  У п'ятницю, 17 травня 2019 року, відбулося обговорення проектів, запропонованих до включення у Майстер-план. Участь у ньому взяли представники структурних підрозділів Мінінфраструктури, Команди підтримки реформ, представники Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, «Укравтодору», ДП «АМПУ», АТ «Укрзалізниця», міських рад та обласних державних адміністрацій.

 

  Під час обговорення проектів авіаційного транспорту директор комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров презентував проект "Створення міжнародного аеропорту "Біла Церква" з мультимодальною інфраструктурою".

  За словами керівника авіапідприємства, аеродром "Біла Церква" має всі сертифікати для роботи, є успішно діючим, а його географічне розташування та технічні характеристики дали підстави Європейській комісії визнати цей проект перспективним для розвитку як мультимодального транспортного вузла.

 

  "Модернізація аеродрому лише підсилить економічну складову підприємства. Сьогодні маємо всі можливості для суттєвого зростання, тож першочерговим завданням є відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон. Наступним кроком стане розширення можливостей для приймання інших типів літаків, в тому числі Боїнгів та Аербасів на технічне обслуговування. Вже зараз ми можемо використовувати ті потужності, що в нас є, заробляти кошти та залучати інвесторів, які допомагатимуть аеропорту розвиватись. Існує попит серед низки авіакомпаній та авіапідприємств на користування послугами білоцерківського аеропорту. Отже, у нас не має можливостей зупинятись на шляху поставленої цілі," - зазначив Сергій Кандауров.

 

  Очільник відділу авіаційного транспорту Мінінфраструктури Дмитро Кушпіль наголосив на підтримці розвитку регіональних аеропортів, оскільки цей напрям лягає в загальну концепцію реалізації Національної транспортної інфраструктури на період до 2030 року.   

 

  Присутні стали учасниками і свідками гарячих дискусій з приводу доцільності включення у Майстер-план тих чи інших проектів у всіх сферах транспортної інфраструктури: залізничній, дорожній, авіаційній, морській та сфері внутрішніх водних шляхів.

  І це цілком зрозуміло: можливості фінансування проектів обмежені, тому потрібно здійснити чітку пріоритизацію проектів на основі оцінки впливу їх реалізації на всіх стейкхолдерів.

 

  Учасники зійшлися на думці, що ефективний розвиток транспортної галузі можливий лише за умови реалізації проектів, доцільність яких підтверджена фінансово-економічними розрахунками і виправдана з точки зору співвідношення витрат і вигод.

 

  Впродовж наради були детально проаналізовані можливості реалізації проектів, запропонованих до включення у Майстер-план, а також окреслено перспективи залучення фінансових інструментів для впровадження проектів транспортної галузі.

 

  Очікується, що Майстер-план інвестиційних інфраструктурних проектів буде погоджений у поточному році.

 

За додатковою інформацією Офісу підтримки реформ Міністерства інфраструктури України