м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Директор КП "БВАК" Сергій Кандауров: "Прогресивна молодь має прийти на зміну тих поколінь, які вже 90 років підтримують авіаційну галузь в Білій Церкві"

29.05.2017

 

Цьогоріч Біла Церква відзначає 90-річний ювілей заснування авіаційної галузі у місті. З цієї нагоди КП "БВАК" радо запрошує школярів побачити на власні очі чим живе авіація у місті, як розвивається, хто творив її історію та в якому стані нині функціонує аеродром "Біла Церква".

 

Так, учні 10-х класів загальноосвітньої школи №3 імені Т.Г. Шевченка також мали чудову можливість побувати на екскурсії на КП "БВАК".

 

Директор підприємства Сергій Кандауров зустрів майбутніх випускників та звернувся до них з вітальним словом: "Ось уже два місяці наше підприємство підтримує проект щодо популяризації аеродрому "Біла Церква" в нашому місті. Наша мета - повідомити та нагадати білоцерківцям, що вони володіють таким цінним об'єктом. Ми прагнемо, аби молодь по закінченню школи йшла в авіаційні вузи та приходила на заміну тих поколінь, які вже 90 років підтримують авіаційну галузь в Білій Церкві. Ми хочемо, щоб до нас приходили на роботу не лише охоронці, або технічний персонал, але й фахівці з ремонту авіаційної техніки, з експлуатації аеродромів, авіадиспетчери, метеорологи, зв'язківці та інші висококваліфіковані спеціалісти, які стали б рушійною силою у відновлені колишньої авіаційної слави підприємства".

                  

Традиційно екскурсія проходила у супроводі заступника директора по авіаційній діяльності Олександра Пасічника, який з радістю розповів дітям про історію та структуру підприємства, ознайомив з процесом технічного обслуговування повітряних суден у літакових ангарах та показав масштабність злітно-посадкової смуги, здатну приймати літаки типів Іл-76, Ан-12 та інших модифікацій злітною вагою до 200 тонн.

        

Особливо позитивні емоції викликала в учнів можливість посидіти за штурвалами літаків Антонова. Радість відчути себе пілотом, штурманом, борт-інженером та іншим фаховим спеціалістом стала важливим елементом у проведенні профорієнтаційної екскурсії.

 

Школярі відвідали й ангари малої авіації аероклубу "Пілот", який нині налічує понад 45 малих повітряних суден. Зокрема, десятикласники побачили спортивні літаки Збірної України по вищому пілотажу, унікальний вертоліт Ка-26, літак Ан-2, розроблений ще в 1947 році та який продовжує експлуатуватись донині, а також низку інших цікавих та неординарних легкомоторних повітряних суден. Вже понад 17 років на аеродромі "Біла Церква" базується громадська організація "Пілот".  

          

Аби зазирнути у світ авіаційних традицій Білої Церкви, майбутні випускники ознайомились і з експозиціями новоствореного Музею "90 років авіаційного досвіду". Музей знаходиться в приміщенні адміністративно-диспетчерської вишки, збудованої ще у 1936 році.  Відвідувачам було продемонстровано головні артефакти Білоцерківського авіаремонтного заводу, різні форми одягу пілотів, макети військових літаків Ту-16 та Ту-95, а також унікальні фотографії працівників АРЗ та багаторічної діяльності підприємства та аеродрому.

 

На завершення старшокласники щиро подякували керівництву КП "БВАК" за змістовну та цікаву екскурсію, наголосивши, що віднині ще більше полюбили небо й, можливо, повернуться сюди як висококваліфіковані спеціалісти.

 

"Дуже вдячна КП "БВАК" за організовану та проведену для нас екскурсію, - ділиться своїми враженнями класний керівник 10-А класу БЗШ №3 Швагер Олена Миколаївна.- Діти стоять на порозі вибору самостійної долі та власної стежки в житті. Сьогодні хтось з них замислюється над професією юриста, економіста, програміста чи менеджера. Але живучи в такому прекрасному місті, вони навіть не уявляли про функціонування аеродрому та збереження славних традицій колишніх військових авіаторів. Приємно, що у нас є такий комплекс, де можна побачити виробничі професії. Вважаю, що сьогоднішня екскурсія справила надзвичайне враження на учнів. Хочу побажати в ювілейний рік підприємства, якому виповнюється 90 років, аби він повернувся не лише до ери процвітання, але й наступила нова епоха відродження уваги з боку держави та місцевої влади".

 

Коментар учениці 10-А класу ЗОШ №3 Сороки Катерини: "Дякую за здійснену мрію посидіти за штурвалами літаків Ан-12 та Ан-2. Особливо сподобалось, коли почав злітати малий літак Антонова - це перехоплювало дух і викликало позитивні емоції. Також неймовірно вразила різноманітність моделей літаків. Я чула, що в нас десь є аеродром, але не знала наскільки тут все серйозно. Білій Церкві та Україні є чим пишатись.