м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Директор КП "БВАК" Сергій Кандауров: У державній програмі розвитку аеродромів України до 2023 року Білої Церкви немає

09.03.2017

  Цього року Біла Церква відзначає неабияку подію: Білоцерківський авіаремонтний завод святкує 90-річний ювілей. На підприємстві, яке знаходиться на базі БАЗу, "Білоцерківський вантажний комплекс" розпочалося перезавантаження, півроку тому призначено нового керівника.  Про роботу цього підприємства "Моя Київщина" поговорила з директором комунального підприємства "БВАК" Сергієм Кандауровим.

 

- Сергій Миколайович, якою діяльністю сьогодні займається комунальне підприємство, адже багатьох мешканців дивує, невже це підприємство Білої Церкви досі функціонує?

 

- Дійсно, спішу заспокоїти: це підприємство  функціонує і досить успішно. У нас є два основних види діяльності. По-перше, це авіаційна діяльність. Маючи 2,5 км злітно-посадкової смуги класу В, ми можемо приймати літаки  типу ІЛ – 76 до 200 тон вагою і фактично забезпечувати їх ремонт. У нас є 11 гектарів критих потужностей для ремонту літаків, це – унікальні цехи,  які на сьогоднішній день  заповнені літаками які успішно ремонтуються. 

По-друге, ми працюємо як індустріальний парк, а це – 25 гектарів землі, на яких розташовано 54 підприємства, які працюють на території КП.

 

- Чи вдалося Вам за півроку своєї роботи створити  нову команду, чи є конструктивні зміни в управлінні підприємства, та чи можна вивести дане підприємство на такий рівень, щоб воно не було збитковим?

 

- Дійсно, за ці півроку вдалося зробити, можливо, і не так багато, але єдине, що мені стало зрозуміло: це підприємство абсолютно не є збитковим, і таким воно ніколи не було. Ми є одне з небагатьох комунальних підприємств Білої Церкви, яке є прибутковим. Тому одним із основних завдань полягає у тому, щоб зберегти  і спробувати наростити потужності цього підприємства завдяки створенню стратегії розвитку даного підприємства.  Ми хочемо запропонувати місту політику, яким чином розвиватиметься це підприємство, яким чином знайти той сегмент, в якому  буде успішно працювати аеродром Білої Церкви.  Причому мова йде про розвиток його як аеропорту.  Це досить амбітна мета,  і тут не обійтися без підтримки міста, яке, на жаль, за весь час існування підприємства не вклало жодної копійки цільових коштів в розвиток авіаційної галузі.

 

Цього року виповнюється 90 років цьому унікальному підприємству. Це – значна дата, але всі повинні розуміти, що авіаційна галузь - досить дороге задоволення. Мені як директору, незрозуміло, чому на сьогоднішній день, не створено фонд розвитку цього підприємства. 

 

- На які програми Вам потрібні кошти для розвитку Білоцерківського аеродрому?

 

- Наразі нам дуже потрібні кошти для того, щоб модернізувати злітно-посадкову смугу,  відкрити пункт пропуску через державний кордон, адже дасть можливість заробляти додаткові кошти та розвиватися авіаційним підприємствам, які в нас базуються і ремонтують свої літаки. Також ми хочемо залучити і інші авіаційні кампанії, а для цього нам потрібна більш мобільна співпраця  цими авіаційними підприємствами.

Уявіть собі, для того, щоб літаку приземлитися в  Білій Церкві, йому потрібно сісти, припустимо, у Борисполі, пройти кордон, а потім вже внутрішнім рейсом перелетіти у Білу Церкву. Це додаткові кошти, тому не всі на це ідуть.

 

- А як щодо підтримки на державному рівні?..

 

- Зараз ми готуємо відповідні документи та звернення, просимо міську та обласну владу допомогти нам в цьому. Після цього, ми сподіваємося, що на нас зверне увагу і держава, тому що за відкриттям даного пункту пропуску слідує наступне питання – це отримання сертифікату міжнародного аеродрому. 

До речі, мені було дуже дивно було дізнатися, що у державній програмі розвитку аеродромів України до 2023 року аеродрому Білої Церкви немає.  І це дуже печально, що нас не помічають. Тому треба докласти максимальних  зусиль, щоб актуалізувати питання БВАК. Я впевнений, що на базі нашого підприємства можна зробити потужний аеропорт, який буде обслуговувати і вантажі і пасажирські перевезення.

 

- Напередодні святкування 90-річниці підприємства, хочеться дізнатися, які плани у колективу підприємства, чи відзначатимете цю подію на рівні міста?

 

- Звичайно, за 90 років існування авіаційного підприємства в Білій Церкві, думаю що є дуже багато людей, які пов’язували з ним своє життя. Тому є три основних напрямки:  це минуле, сьогодення і майбутнє. Ми плануємо об’єднати ці три поняття у програму  відзначення річниці.  Будемо  працювати і з ветеранами авіаційної галузі Білої Церкви, розповідатимемо мешканцям міста і про сьогодення. Ми маємо розвінчати міфи та довести громаді міста основні напрямки розвитку цього підприємства…

 

Розмову вела Надія Савчук, "Моя Київщина"

http://mykyivregion.com.ua/2017/03/09/direktor-kp-bvak-sergij-kandaurov-u-derzhavnij-programi-rozvitku-aerodromiv-ukrayini-do-2028-roku-biloyi-cerkvi-nemaye/