м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Директор КП "БВАК" Сергій Кандауров взяв участь в авіаційно-туристичному форумі в Чернівцях

10.04.2017

  Фахівці з різних країн Європи та України зібрались 7 квітня у м. Чернівці на Другий Міжнародний авіаційно-туристичний форум. Серед запрошених гостей був і директор КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров. Тематика заходу - обговорення перспектив розвитку пасажирських та вантажних авіаперевезень в регіональних аеропортах України.

 

 У ході форуму провідні спеціалісти авіаційної галузі в конструктивній атмосфері обмінялись думками, досвідом та обговорили низку важливих питань, що стосувались лібералізації міжнародного ринку авіаперевезень України на 2017-2018 рр., нових можливостей розвитку регіональних аеропортів, стимулювання авіаперевезень шляхом нарощування туристичного потенціалу, а також очікуваних змін в держрегулюванні аеропортів України тощо.

 

  За словами директора КП "БВАК" Сергія Кандаурова, критичною важливістю для повноцінного функціонування будь-якого регіонального аеропорту України є напрацювання та впровадження Стратегії розвитку підприємства. Особливо ця проблематика актуальна для білоцерківського аеродрому, який в перспективі, при реалізації необхідних умов, має всі шанси стати Міжнародним аеропортом. Звісно ж, така стратегічна ціль потребує пошуку інвесторів та значних фінансових вливань. 

 

   "На відміну від Білої Церкви, місто Чернівці зробило вже кілька реальних кроків на шляху модернізації та розширення авіаційної діяльності свого аеропорту. Саме за сприяння міської влади, депутатів та громади  міста аеропорт "Чернівці" не лише позбувся боргів, але й отримав статус міжнародного після проведення реконструкції злітно-посадкової смуги", - зазначив Сергій Кандауров.

 

   Розуміючи важливість, прибутковість та перспективність авіагалузі, Чернівецька міська влада нині активно опікується своїм аеропортом, так як це дає суттєвий поштовх розвитку туристичної, торгівельної та інших сфер економіки міста тощо.

 

  Наразі головним пріоритетом в ефективній розбудові регіональних аеропортів має стати створення на місцях потужних туристичних кластерів навколо особливих принад чи цікавих історичних, культурних, промислових об'єктів. Адже за підрахунками європейських фахівців, кожен пасажир привозить у місто понад 200 євро. Аби стимулювати авіаційні перевезення та підтримати власне авіапідприємство, 30% надходжень, отриманих місцевим бюджетом від пасажирів, які прилетіли авіатранспортом, перераховуються на розвиток аеропорту. Така європейська практика досить поширена у всьому цивілізованому світі.

 

   На думку директора КП "БВАК" Сергія Кандаурова, подібний принцип перерозподілу коштів може успішно адаптуватись і в Білій Церкві та стати альтернативою підняття соціально-економічного сектору міста.

 

  Презентуючи КП "БВАК" на Другому Міжнародному форумі, Сергій Миколайович поінформував європейських та вітчизняних авіафахівців про авіаційні потужності підприємства. Так, аналізуючи діяльність КП "БВАК", він закликав колег брати активну участь у розбудові білоцерківського авіакомплексу, адже підприємство повністю відкрите для спілкування і завжди готове до плідної співпраці з іншими учасниками авіаринку.

 

 "Сьогодні перед нами відкриваються нові напрямки роботи в авіагалузі, які неодмінно мають принести свіжий ковток повітря в роботу авіапідприємств. Зокрема, такими напрямками є: створення доступних умов для польотів приватних літаків, збільшення чартерних рейсів, здійснення вантажних перевезень літаками Ан-12, розвиток малої авіації, розширення кількості стоянок для літаків, нарощування системи техобслуговування ПС, надання маркетингових послуг, введення електронного документообігу тощо", - резюмував директор комунального підприємства у ході авіаційно-туристичного форуму в Чернівцях.