м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Дитячі враження від авіаекскурсії назавжди залишаться в юних серцях

12.04.2017

  Символічно, що у Всесвітній День авіації та космонавтики 12 квітня КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" провело для школярів ЗОШ №22 ознайомчу екскурсію по авіаційним потужностям підприємства.

 

  Цього року виповнюється 90 років, як була заснована авіаційна галузь в Білій Церкві. Для порівняння, перший політ людини в космос був здійснений 56 років тому. Враховуючи багаторічну історію білоцерківського авіапідприємства, важливість його діяльності в системі авіасфери, а також потужний фізичний та інтелектуальний потенціал, КП "БВАК" продовжує з гордістю нести знам'я провідного підприємства міста.

 

  Для школярів екскурсія цього дня на Авіакомплекс стала справжнім святом. Діти з захопленням уважно розглядали головні місця поїздки, а це аеродром "Біла Церква", аероклуб "Пілот", літакові ангари, повітряні судна типу Іл-76 та Ан-12.

У ході екскурсії школярі цікавились технічними характеристиками літаків, їх історією, умовами здійснення повітряного руху, географією польотів та перспективами підприємства. Можливість сфотографуватись на фоні великих і малих літаків особливо радувала школярів.

 

  На завершення діти щиро подякували керівництву підприємства за чудову екскурсію, якісно проведений позашкільний час та подаровані позитивні емоції.  

 

 

  Проведення профорієнтаційних та пізнавальних екскурсій для учнів загальноосвітніх шкіл м. Біла Церква вже викликали інтерес у місцевих представників ЗМІ. Так, головний редактор "Білоцерківського радіомовлення" Тетяна Цейтліна вирішила на власні очі побачити важливість таких екскурсій та зробити передачу для своїх слухачів "з місця події". І ось її враження:

 

 Навіть не уявляла, що екскурсія може бути наскільки цікавою як для дітей, так і для мене. Авіаремонтний завод незаслужено забутий мешканцями Білої Церкви, який відзначає 90-річну історію. Підприємство само по собі унікальне в межах всієї України. Тож потрібно його  берегти та розвивати.

 

 Знаєте, побачити безпосередній процес ремонтування літаків - дорого вартує, тому що це закрита діяльність для пересічних громадян. Поглянути на літаки, які літають в повітряному просторі майже 50 років і мають історію, неймовірно вражаюче. Ностальгія огортає мене згадками, як ще в дитинстві тато водив мене на завод і показував могутність стратегічної військової авіації. Тоді для мене це було щось космічне.

 

  Особливо приємно радує, що підприємство продовжує працювати. Сподіваюсь, що свій 100-річний ювілей Авіакомплекс відсвяткує великим аеропортом.

  

  Сьогодні Україна вкрай потребує технічних працівників, зокрема інженерів, котрі б розвивали авіаційну галузь. Тому проведення таких профорієнтаційних екскурсій серед школярів важко переоцінити. Можливо, для когось вона стане знаковою і хтось через кілька років все-таки вирішить вступити до НАУ, аби прославитись відомим конструктором.

 

   До того ж, чим більше білоцерківців знатимуть про "БВАК", тим краще розумітимуть його реальний стан, а не керуватимуться міфами, які доленосно впливають на його розвиток. Авіакомплекс - важливе комунальне підприємство для нашого міста та регіону в цілому, оскільки це реальні інвестиції, кошти та майбутнє, що не можна ні за яких обставин втрачати.

 

Більше фото можна переглянути за посиланням