м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

До Білоцерківського авіаційного комплексу завітали школярі на профорієнтаційну екскурсію

08.10.2018

  Біла Церква - велике промислове місто, де сконцентрована значна кількість підприємств з виготовлення продукції та надання послуг. Аби в майбутньому не відчувати кадровий голод, підприємства вже сьогодні мають думати про професійну орієнтацію молоді. Прагнучи розвивати авіаційну галузь, комунальне підприємство "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (КП "БВАК") вже протягом тривалого часу проводить екскурсії для учнів загальноосвітніх шкіл міста та району.

Сьогодні, 8 жовтня на КП "БВАК" завітали учні 6-А класу ЗОШ №20.

 

  Познайомити дітей з літаками, розповісти про роботу авіапідприємств, показати, як працює аеродром - стали головними завданнями екскурсії. Заступник директора по авіаційній діяльності Олександр Пасічник традиційно зустрів дітей, розповівши їм багато цікавої та корисної інформації про історію авіації, технічні характеристики літаків Ан-12, Іл-76 та ін., географію польотів, функціональне призначення цивільної та військової авіації.

  Говорили про технічне обслуговування металевих "птахів", зокрема про дисциплінованість в авіації, чітке та професійне виконання міжнародних стандартів ІКАО, правила здійснення польотів та умови експлуатації літаків. Школярам показали безпосередньо і злітно-посадкову смугу - аеродром "Біла Церква", звідки здійснюються польоти цивільної авіації.

 

  Шестикласники побували й в ангарі малої авіації аероклубу "Пілот", де побачили цілий спектр різнопланових літаків (від спортивних та Ан-2 до вертольота Ка-26). Дитячому захопленню не було меж.

 

   За словами класного керівника 6-А класу ЗОШ №20 Тетяни Висовень, подібні заходи є вкрай важливими для підростаючого покоління. Учні були наскільки вражені роботою авіапідприємства, що по закінченню екскурсії ще довгий час обговорювали побачене. "Ми навіть не здогадувались про такі можливості білоцерківського аеродрому. Сьогодні серед школярів привілеюють гуманітарні науки, а от така екскурсія дозволить дітям зрозуміти важливість вивчення більш технічних предметів, таких як фізика та математика. Щиро віримо в розвиток тут аеропорту," - наголосила вчитель географії.