м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Екскурсія по незвіданим шляхам авіації

03.11.2017

 Впродовж року КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" проводило незвичайні екскурсії для учнів загальноосвітніх шкіл м. Біла Церква. Останніми відвідувачами перед закриттям сезону стали семикласники БНВО "Звитяга". Хоч діти підшефної школи КП "БВАК" і знають про функціонування авіаційного підприємства, що розташоване практично через дорогу, але раніше ніколи не мали змоги особисто його відвідати.

 

Привітно зустрів екскурсантів директор Авіаційного комплексу Сергій Кандауров, який у своєму вітальному слові акцентував увагу на необхідності молоді продовжувати славні традиції своїх бабусь і дідусів, котрі роками працювали на авіаремонтному заводі. "Ми переконані, що згодом у Білій Церкві буде аеропорт. І головна мета таких екскурсій - розповісти мешканцям міста про діючий аеродром та його перспективи. В першу чергу ми прагнемо розвивати цей інфраструктурний об'єкт для вас, аби після закінчення школи та вступу до авіавузів, ви мали змогу або прилетіти до себе в рідне місто або прийти працювати сюди," - наголосив керівник підприємства.

 

Багато цікавого та пізнавального про роботу Авіаційного комплексу юні звитяжці дізнались від заступника директора КП "БВАК" Олександра Пасічника, побувавши в двох літакових ангарах, в аероклубі малої авіації "Пілот" та безпосередньо на самому аеродромі.

 

 Особливі почуття радості переповнювало школярів, коли вони на власні очі спостерігали з безпечної відстані за польотами літаків авіашколи "Авіатор" та гелікоптера Ка-26.

 

  Вразив дітей і Музей авіації, де вони дізнались про історію розвитку одного з найбільших авіаремонтних підприємств Радянського Союзу.       

 

 Варто наголосити, що частина експонатів, а це стенди з фотографіями ветеранів-авіаторів, належать шкільному музею БНВО "Звитяга". КП "БВАК" щиро дякує директору навчального закладу Олені Василівні Гандрабурі за надану можливість демонструвати їх юним білоцерківцям.

 

 

 

  Гості екскурсії поділились своїми враженнями від побаченого на авіапідприємстві:

 

 Белуха Артем, учень 7-Б класу БНВО "Звитяга": На цьому підприємстві працював ще мій дідусь. Він ремонтував авіатехніку в ангарах, куди нас сьогодні водили. А ще раніше він був другим пілотом на військовому літаку. Особливо мені сподобалось спостерігати, як запускається двигун літака, після чого він на дуже великій швидкості злітає. Це було щось незабутнє!

 

 Шведенко Олексій, учень 7-Б класу БНВО "Звитяга": І в мене на цьому аеродромі колись працював дідусь, тільки він був штурманом. Я залишився в захваті від побачених реальних літаків Ан-12, які виглядають набагато краще, ніж у комп'ютері. Також мені сподобалось в музеї слухати про історію літаків, дізнатись про одяг пілотів та роздивлятись макети військових винищувачів.

  Шведенко Олена Олександрівна, класний керівник 7-Б класу: Хочу подякувати підприємству за гарну і змістовну екскурсію для дітей. Скільки цікавого побачити за один день, їм рідко коли вдається. Хоч я і народилась і майже все життя прожила в Гайку і для мене тут все рідне, але я вперше побувала на території заводу. Фаховість подання інформації про авіацію викликала у дітей неабиякий інтерес. Потрібно частіше проводити такі профорієнтаційні екскурсії, бо нині багато випускників обирають майбутню професію, не розуміючи суті її практичного застосування. Тож якщо школярі ще з середньої школи бачитимуть реальну роботу спеціалістів, то це їм допоможе зорієнтуватись у виборі навчальних предметів для посиленого вивчення з метою вступу до профільних вишів.