м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

"Інвестиції в аеропорт "Біла Церква" реальні. І ми сьогодні вже над цим працюємо" - заступник Міністра інфраструктури Віктор Довгань

06.12.2018

  Аеропорт "Біла Церква" - дуже гарний проект, і місто системно підходить до його реалізації. Про це заявив заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань під час прес-конференції 5 грудня 2018 року, присвяченої інвестиційним проектам Київщини, зокрема і Білої Церкви.

 

  За словами Віктора Довганя, Біла Церква це єдиний районний центр України, який хоче відновити повноцінну роботу аеропорту. "Міська рада прийняла Програму модернізації аеродрому "Біла Церква" на 2019-2021 роки.  Мінінфраструктури  за допомогою європейської комісії знайшло кошти на підготовку пре-ТЕО. Тепер ми працюємо над чітким робочим планом. Спочатку потрібно відкрити міжнародний пункт пропуску через державний кордон, провести ремонт злітно-посадкової смуги та паралельно шукати реального інвестора під цей проект,"- наголосив заступник Міністра інфраструктури.

   Згідно пре-ТЕО європейських фахівців вартість реалізації мультимодального авіаційного хабу в Білій Церкві коштуватиме 59 млн. євро. Віктор Довгань вбачає модель розвитку аеропорту з фокусом на карго та пасажирські авіаперевезення, чартерні рейси, в т.ч. для лоукостів, розвиток малої авіації, а також з центром технічного обслуговування повітряних суден. Для цього, як підкреслив Віктор Миколайович, тут є все необхідне: потужна технічна база, кадри, фахівці авіаційної галузі та безцінний досвід авіапідприємств, набутий роками.

 

  Як зауважив під час прес-конференції міський голова Геннадій Дикий, створення Аеропорту в місті є одним із ключових проектів, який збирається реалізувати влада. "Якщо запустити повноцінну роботу КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", то це дасть додаткових 2500 нових робочих місць з високою заробітною платою. Це сприятиме розвитку Білої Церкви у всіх галузях життєдіяльності міста", - зазначив міський голова.

 

У ході прес-конференції свою думку також щодо розвитку інфраструктурних об'єктів висловив заступник голови Київської державної адміністрації В'ячеслав Кучер.

 

  Представники ЗМІ мали можливість поставити учасникам заходу запитання, а депутати Білоцерківської міської ради прокоментувати проект Аеропорту та внести свої пропозиції.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Більш детально див. прес-конференцію в записі: