м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Інвестори цікавляться потужностями Авіаційного комплексу Білої Церкви

26.01.2017

   Можливості підвищення інвестиційної привабливості комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" дедалі більше набувають актуальності. На даному етапі підприємство знаходиться в стані пошуку різних джерел залучення фінансових ресурсів, за яких цілісний майновий комплекс матиме змогу нарощувати авіаційні потужності, збільшувати рівень виробництва та розвиватись як сучасний індустріальний парк Білої Церкви.

 

   Перші кроки на шляху залучення інвестицій у розвиток промислового майданчика КП "БВАК" стала організація міською владою зустрічі-знайомства керівництва комунального підприємства Сергія Кандаурова з потенційним інвестором Юрієм Нестерчуком. Зустріч відбулась 25 січня 2017 року на базі Авіаційного комплексу за участі керуючого справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Свірського М.С., представника КП "Тролейбусне управління" та ЗМІ.

 

  За словами Максима Свірського, предметом зустрічі є ознайомлення з базою комунального підприємства для налагодження співпраці з виробництва сучасних автобусів, які відповідатимуть європейським вимогам і стандартам доступності для маломобільних груп.

 

  "Завдяки використанню нових  методів і підходів для реалізації різноманітних ініціатив, ми не будемо зациклюватись лише на процесах передачі в оренду чи продажу комунального майна з метою його ефективного використання чи наповнення бюджету. Наше завдання, як міської влади, дати механізми бізнесу, використовуючи комунальні підприємства, впроваджувати нові проекти, які вкрай необхідні місту. Нас приємно радує, що керівництво КП "БВАК" є флагманом у цьому аспекті", - наголосив керуючий справами виконкому БМР.

 

  Наміри налагодити на території КП "БВАК" виробництво автобусів, які будуть закуповуватись містом для потреб КП "Тролейбусне управління" не є випадковістю. Вже понад 15 років на проммайданчику Авіаційного комплексу працює ПП "Електротранс", що здійснює капітальний ремонт тролейбусів, забезпечуючи жителів Білої Церкви зручним та екологічно чистим видом транспорту. В цьому контексті Максим Свірський зазначив: "У минулому році чотири одиниці рухомого складу "Тролейбусного парку" було відновлено саме на потужностях КП "БВАК", що стало відкриттям для наших європейських колег, які проводили технічний аудит даного підприємства в рамках проекту кредитування купівлі нового рухомого складу для комунального підприємства. Біла Церква тут навіть унікальна, оскільки подібні ремонтні бази в Україні є лише переважно в обласних центрах, таких як Дніпро, Вінниця, Київ та ін."

 

   Розповідаючи та аналізуючи роботу комунального підприємства, його керівник Сергій Кандауров поінформував усіх присутніх про сучасний стан господарської діяльності Авіакомплексу, а  також його перспективи.

 

  На сьогоднішній день КП "БВАК" володіє досить серйозними потужностями, що дозволяють розвивати не тільки авіаційний напрямок, але і промислову зону. Наразі тут працює 54 прибуткових підприємства, котрі орендують комунальне майно. Авіакомплекс забезпечує своїх резидентів безперебійною роботою систем енергопостачання та водозабезпечення.

 

  Усі ці складові створюють сприятливі умови для розвитку повноцінного індустріального парку, за аналогом якого працює КП "БВАК". До того ж, значна кількість будівель та споруд досі залишаються незадіяними. Приватні підприємства можуть орендувати невеликі за площею приміщення та ще й за досить помірні ціни з метою ведення господарської діяльності.

 

  На переконання Сергія Кандаурова, комунальне підприємство надає досить обмежений перелік послуг місту, а тому прагне змінити цей підхід. Загалом, 60% прибутку КП "БВАК" отримує завдяки веденню авіаційної діяльності та наданню послуг з водо- та енергозабезпечення, інші ж 40% - за рахунок здачі в оренду приміщень.

 

  "Це дуже гарна ініціатива створити на базі Авіакомплексу повноцінний виробничий цикл, завдяки чому збільшиться кількість нових робочих місць, покращиться економічний та соціальний стан міста, а також стане якісним результатом роботи нинішньої міської влади", - підкреслив директор КП "БВАК".

 

 На завершення керуючий справами міськвиконкому закликав присвятити 2017 рік відновленню та розвитку унікального потенціалу КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", та пообіцяв сприяти ефективному та якісному підвищенню економічного стану комунального підприємства.

 

 У рамках проведення зустрічі адміністрація КП "БВАК" показала потенційному інвестору промислові майданчики, які в перспективі можуть бути використані під ведення виробничої діяльності.