м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Як впроваджувати концепцію ощадливого виробництва проаналізували з підприємцями КП "БВАК"

13.06.2017

  У понеділок, 12 червня, КП БМР "Агенція стратегічного розвитку" провело зустріч із приватними підприємцями, котрі здійснюють господарську діяльність на території КП "БВАК". Захід проходив за підтримки КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" в адміністративному корпусі підприємства.

 

  Головною темою зустрічі стало обговорення можливостей застосування системи ощадливого виробництва, оскільки ця корисна методологія допомагає підприємствам впроваджувати інструменти з оптимізації процесу виробництва, побудови ефективної роботи персоналу, створення високоякісного продукту без додаткових витрат за конкурентною ціною, заощадження часу та коштів, і важливо - отримання додаткових прибутків задля розширення виробничих потужностей.

 

  Модератором зустрічі була відома бізнес-тренер Олена Добророднева. За її словами, мета зібрання - оцінити реальну ситуацію місцевого бізнес-середовища та донести необхідність кластеризації як ефективного механізму вирішення широкого спектру підприємницьких питань, зокрема, розширення ринків збуту продукції та можливостей виробництва. Така практика досить поширена у всьому світі, в той час, як для українських підприємців - це інноваційний та складний процес.

 

  Промисловці меблевої, металообробної, ювелірної, гумово-технічної, деревообробної, пакувальної сфер активно долучилися до обговорення концепції ощадливого виробництва. Зі свого боку вони висловили глибоке занепокоєння щодо нинішньої ситуації ведення бізнесу та окреслили низку перешкод, з якими зіштовхуються у своїй діяльності. А саме найбільш нагальними проблемами є: тиск з боку правоохоронних органів, постійні перевірки, корупція, криза кадрового потенціалу, відсутність пільгового кредитування, повернення ПДВ та ін.

 

  Після довготривалої бесіди директор "Агенції стратегічного розвитку" Назарій Атаманчук висловив сподівання про необхідність й надалі проводити такі зустрічі, бо нині Біла Церква має значні можливості розвиватись як в економічному, так і в інноваційному сегменті впровадження сучасних методологій, таких як ощадливе виробництво.

 

  Варто зазначити, що КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" вже багато років працює за аналогом індустріального парку, на території якого успішно здійснюють діяльність понад 50 підприємств.  

 

  КП "БВАК" підтримує "Агенцію стратегічного розвитку" в обраному напрямку з реалізації нового витка створення сприятливого бізнес-клімату в місті.