м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Кадети Узинської гімназії залишились в захваті від авіаційної техніки аеродрому "Біла Церква"

26.04.2017

  Якщо для більшості учнів загальноосвітніх шкіл авіація видається чимось далеким і космічним, то для кадетів військово-авіаційних класів Узинської гімназії - це адаптація набутих теоретичних знань під практичну площину їх застосування. Адже раніше місто Узин славилося розміщенням у себе однієї з найпотужніших авіабаз на теренах Східної Європи.  

 

  Днями вихованці НВК Узинської гімназії завітали на екскурсію до КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс". Екскурсія мала як профорієнтаційну, так і освітньо-виховну мету, спрямовану на формування позитивного іміджу діяльності авіаційної галузі та посилення шкільного інтересу до авіаційної техніки.

 

  У ході заходу гімназисти з великим задоволенням розглядали на аеродромі "Біла Церква" літаки Іл-76 та Ан-12, а також мали можливість ознайомитись з різними видами малих повітряних суден аероклубу "Пілот". До того ж, діти мали чудову нагоду посидіти за штурвалом унікального гелікоптера Ка-26, який можна використовувати для експлуатації на авіанесучих кораблях. Блиск в очах, радість від побаченого та відчуття себе командиром екіпажу лягли в основу захопливих світлин, зроблених дітьми на пам'ять.

 

  Залишаючи підприємство в бурхливому вирію позитивних емоцій, кадети подякували керівництву КП "БВАК" за змістовну та цікаву екскурсію, наголосивши, що віднині ще більше полюбили небо й стали ближчими до досягнення професійної мети.

 

Коментар Войтенка Олександра Валентиновича - підполковник, офіцер-вихователь військово-кадетських класів Узинської гімназії:

   Сьогодні ми відвідали КП "БВАК", аби більш детально ознайомити дітей з військово-авіаційною технікою, розширити їх світогляд та наочно продемонструвати цільове застосування літаків різних модифікацій. Оскільки наші гімназисти навчаються у військово-авіаційних класах, для них важливо на практиці побачити специфіку роботи авіаційної галузі, щоб надалі визначити той напрямок професії, де вони могли б розкрити свої здібності. Звісно, це не означає, що всі наші кадети стануть військовими чи авіаторами, але головне завдання всього педагогічного колективу - виростити у них повагу та любов до батьківщини, сформувати захисників та патріотів нашої держави. 

 

Більше фото можна переглянути за посиланням