м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Керівництво КП "БВАК" отримали Сертифікати ІСАО з авіаційної безпеки

19.04.2017

   Навчити керівний склад авіапідприємств вмінню планувати, координувати та здійснювати заходи із забезпечення безпеки в аеропортах та на інших об'єктах авіаційної галузі у відповідності до державних вимог та міжнародних стандартів ІКАО - стали головними завданнями дводенного навчального курсу, в якому взяли участь директор КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров та його заступник з авіаційної діяльності Олександр Пасічник. Заняття проводились кращими викладачами Інституту ІКАО, який успішно функціонує при НАУ, для топ-менеджменту авіакомпаній, аеропортів та авіапідприємств.


 За словами директора КП "БВАК" Сергія Кандаурова, такий інтенсивний навчальний курс у першу чергу покликаний підвищити теоретичний рівень знань з авіаційної безпеки, зрозуміти тенденції розвитку даного напрямку, проаналізувати сучасний стан авіабезпеки в світі та володіти інформацією щодо убезпечення авіапідприємств від поширення нових авіаційних загроз. 

 

 "На демонстраційному занятті була показана діаграма актів незаконного втручання в діяльність авіації за останні 10 років. За цей період виникли нові типи загроз, зокрема кібератаки на діяльність аеропортів та повітряних суден. У світі вже є приклади втручання кіберзлочинців у роботу авіаційних систем з обслуговування аеропортів та літаків. Наслідки від завданих умисних збоїв автоматизованого процесу можуть бути катастрофічними," - зазначив директор КП "БВАК". 

 

  Ще один поширений вид авіаційних загроз у світі - це фізичні атаки на неконтрольовані території аеропортів, на приаеродромні території, що являються зонами загального доступу (аеровокзали, привокзальні площі тощо). Зі слів заступника директора КП "БВАК" Олександра Пасічника, такі атаки все частіше стають ціллю терористів, особливо в аеропортах Європи перед пунктами реєстрації пасажирів. Деякі міжнародні аеропорти навіть застосовують практику зі зменшення ризиків авіаційних подій, коли зони контролю в межах доступу починають діяти за кілька кілометрів від самого авіаційного об'єкта. У деяких світових аеропортах ця зона може сягати 10 км.

 

"Також не зменшується інтенсивність поширення непідтверджених повідомлень про загрозу терористичного акту. Дехто це робить заради жартів, дехто, аби встигнути на літак. Але сучасний рівень оснащення аеропортів та відповідних служб дозволяють оперативно відстежити цих злочинців чи кіберхуліганів," - наголосив Олександр Пасічник.

 

 Крім підвищення рівня професійної відповідальності, участь керівного складу Авіаційного комплексу в навчальному курсі ІКАО з авіаційної безпеки є й обов'язковою вимогою під час підготовки КП "БВАК" до сертифікації служби авіаційної безпеки, що відбудеться у жовтні 2017 року. 

 

 По закінченню вивчення модулів усі слухачі курсу успішно склали тестовий залік та отримали сертифікати ІКАО з авіаційної безпеки для керівного складу авіапідприємств.