м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Керівництво КП "БВАК" взяло участь у засіданні комітету з екологічної безпеки Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації

15.11.2016

   Директор комунального підприємства Сергій Кандауров та начальник Авіаційної служби Лариса Славнова активно долучились до обговорення проекту методики «Правила просторового зонування території навколо аеропортів із умов впливу авіаційного шуму», а також виконання аеропортами/аеродромами заходів, передбачених «Планом національних дій у сфері скорочення викидів вуглекислого газу та його реалізація на авіапідприємствах». 
   Лариса Славнова увійшла до складу Робочої групи з аналізу стану шумового зонування приаеродромної території аеропортів. 
   Проведення такого заходу з обговорення основних питань екологічної безпеки аеропортів/аеродромів України стало черговим фаховим майданчиком з напрацювань реформування авіаційної галузі з охорони довкілля та імплементації в європейське законодавство.

 

Відбулося засідання комітету з екологічної безпеки Асоціації «Аеропорти України» ЦА

   08-09листопада 2016 року відбулося засідання комітету з екологічної безпеки Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації в Навчально-науковому інституті екологічної безпеки Національного авіаційного університету.

    У засіданні комітету взяли участь: начальники служб, відділів та фахівці, які забезпечують вимоги екологічної безпеки в аеропортах, представники компаній, що здійснюють свою діяльність в природоохоронній сфері (ТОВ «Охорона М», ТОВ «Брюль і К’єр»), представники Державіаслужби та ДЗ «Лабораторний центр на повітряному транспорті Держсанепідслужби України», науковці та студенти Національного авіаційного університету.

   Учасникам засідання були надані рекомендації та консультації від компаній ТОВ «Охорона М» - що надає комплексні послуги з розробки та оформлення науково-технічної документації дозвільного характеру у сфері охорони навколишнього природного середовища та здійснює супровід науково-технічної документації у всіх державних органах екологічного контролю та "ДР Енерджі"- першого національного виробника протиожеледних рідин.

   На засіданні проведений аналіз роботи комітету за попередній період, розглянуто проект переліку відходів, створений на підставі змін в нормативно - правових документах у сфері поводження з відходами. Даний документ підготовлено до розгляду та погодження в ДЗ «Лабораторний центр на повітряному транспорті Держсанепідслужби України» і наступного затвердження в Державіаслужбі.

   Піднято низку питань щодо проекту «Правила просторового зонування території навколо аеропортів із умов впливу авіаційного шуму», а також виконання аеропортами/аеродромами заходів, передбачених «Планом національних дій у сфері скорочення викидів вуглекислого газу та його реалізація на авіапідприємствах».

   Відбулась дискусія по проектам науковців та аспірантів Національного авіаційного університету ("Green Airport", «Екологічний паспорт аеропорту»), надано пропозиції фахівців щодо даних проектів.

   Учасники засідання комітету з екологічної безпеки ААУЦА відвідали об’єкт поводження з відходами (завод зі знищення небезпечних відходів) Асоціації підприємств у сфері поводження з небезпечними відходами та IV Спеціалізовану виставку «Екологія підприємства»

   Комітет на своєму засіданні прийняв ряд рішень, основними з яких є:

1.Подати на погодження ДЗ «Лабораторний центр на повітряному транспорті Держсанепідслужби України» «Міжгалузевий Перелік типових відходів авіапідприємств, що утворюються під час технологічних процесів та їх клас небезпеки» та підготувати пакет документів для розгляду і затвердження даного переліку в Державіаслужбі.

2.Проаналізувати стан шумового зонування приаеродромної території аеропортів, надати результати авторському колективу проекту «Правил просторового зонування території навколо аеропортів із умов впливу авіаційного шуму» НАУ з метою коригування документу у відповідності до міжнародних стандартів у сфері вимірювання шуму, рекомендацій ІСАО по зонуванню територій щодо шумового навантаження, вимог експлуатантів аеродрому та провайдера аеронавігаційних послуг.

3.Підготувати План роботи комітету з екологічної безпеки на 2017 рік, враховуючи зауваження, які були внесені під час обговорення плану на засіданні комітету.

   Правління Асоціації «Аеропорти України» висловлюють щиру подяку колективу навчально - наукового інституту екологічної безпеки за можливість проведення засідання та участь у роботі комітету фахівців інституту.

Інформація Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації 

http://aauca.org.ua/ru/news/post/264