м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Китайська бізнес-делегація в Білій Церкві: аеропорт "Біла Церква" може стати актуальним проектом

13.09.2018

  Сьогодні, 13 вересня 2018 року, до м. Біла Церква завітала бізнес-делегація міста Цзіньчжоу (Китайська Народна Республіка). Міський голова Геннадій Дикий привітав поважних гостей з приїздом, акцентувавши увагу, що Біла Церква велике промислове, адміністративне, культурно-освітнє місто зі значним інвестиційним потенціалом та широкою сферою можливостей для розвитку бізнес-індустрії.

 

  Головна мета приїзду китайської делегації - налагодити співпрацю між містами Цзіньчжоу та Білою Церквою у торгівельній, економічній, культурній галузях, а також обговорити актуальні проекти, які можуть бути реалізовані між двома країнами.

 

  Нині найбільш перспективним інвестиційним проектом Білої Церкви є створення Міжнародного аеропорту "Біла Церква" на базі комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (КП "БВАК"). З відповідною презентацією виступив директор даного підприємства Сергій Кандауров, який зазначив, що Біла Церква має вигідне географічне розташування на перетині міжнародних та регіональних транспортних шляхів (автомагістралі, залізниця, авіація).

  "Особливістю міста є те, що воно володіє аеродромом. При успішній модернізації злітно-посадкової смуги цей об'єкт може стати повноцінним аеропортом для вантажних та пасажирських авіаперевезень, а також потужним центром для ремонту і технічного обслуговування повітряних суден різних, в т.ч. західних модифікацій. На території нашого підприємства вже функціонує індустріальний парк з 74 резидентами," - зазначив директор КП "БВАК".

 

   За його словами, проект створення аеропорту в Білій Церкві вже є невід'ємною складовою державницької політики у сфері авіації. "Днями Міністерство інфраструктури України презентувало міжнародним донорським організаціям проекти, які мають бути реалізовані відповідно до Національної транспортної стратегії 2030. І наш проект є одним із ключових в авіаційній галузі. Ми сподіваємось, що місто Цзіньчжоу долучиться до команди зацікавлених сторін у розвитку білоцерківського аеропорту, створивши умови для економічного та торгового співробітництва".

 

   Голова делегації Хан Сю висловив високий інтерес в цьому напрямку та зауважив, що найближчим часом їхня державна компанія по будівництві великих інфраструктурних об'єктів неодмінно зв'яжеться з директором КП "БВАК" Сергієм Кандауровим, аби провести детальні перемовини та подальше вивчення даного питання.

 

  У ході зустрічі учасники презентували один одному інформацію про міста, а потім обмінялися символічними подарунками.

 Аби переконатись в сприятливому бізнес-кліматі міста, делегація Цзіньчжоу відвідала Білоцерківський індустріальний парк, дізнавшись про підприємство, проекти, моделі управління та його інвестиційну політику, а також обговоривши наміри стосовно подальшої співпраці.