м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Китайські інвестори розглядають аеродром "Біла Церква" як потужний інфраструктурний об'єкт для вантажних авіаперевезень

28.11.2018

  З повторним візитом до Білої Церкви 27 листопада завітав представник потенційного інвестора з Китайської Народної Республіки пан Хай Фенлин, аби обговорити з директором КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Сергієм Кандауровим більш детальні умови налагодження співпраці. Також на зустрічі був присутній директор КП "Агенція стратегічного розвитку Білої Церкви" Олександр Прилуцький.

 

  У червні цього року китайська делегація вже відвідувала Авіаційний комплекс Білої Церкви. Під час візиту було презентовано потенціал КП "БВАК", його структуру, потужності, вже реалізовані та поточні проекти співпраці з вітчизняними та іноземними партнерами. Було наголошено на тому, що візит здійснено у сприятливий термін, коли у разі зацікавленості двох сторін можливо вийти на реальний проект інвестиційного співробітництва.

  І таке співробітництво можливе, - заявив пан Хай, повідомивши, що одна із найпотужніших компаній Азії нині зацікавлена в пошуку технологій з глибокого перероблення сої та випуску на її основі соєвої білкової речовини, яка має великий попит на світовому ринку. Як відомо, Біла Церква та її район - потужний сільськогосподарський регіон, тож розвиток аеродрому "Біла Церква" під міжнародний аеропорт для вантажних авіаперевезень є гарним інвестиційним проектом. Також на території міста знаходиться індустріальний парк, промислова зона та проходять важливі транспортні артерії.

 

   У ході зустрічі сторони обговорили конкретні заходи та дії, що дозволять в найближчому майбутньому провести особисті перемовини вже з реальними інвесторами. Директор КП "Білоцерківський ватажний авіаційний комплекс" Сергій Кандауров повідомив про низку кроків, зроблених підприємством на шляху реалізації та залучення інвестицій під цей проект.