м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Компанія "Южмашавіа" поповнила парк літаків відновленим Іл-76Т

17.08.2017

  У Білій Церкві на однойменному аеродромі відбувся контрольний політ оновленого транспортного літака Іл-76Т української авіакомпанії "Южмашавіа".

 

   Повітряне судно довгий час знаходилось на аеродромі "Біла Церква", здійснивши  посадку ще у 2014 році під реєстрацією країни Молдова. За цей період літак отримав нового власника, і сьогодні під іншим реєстраційним номером знаходиться в експлуатації авіакомпанії "Южмашавіа".

 

  Відремонтований та модернізований літак Іл-76Т виконав 15 серпня 2017 року контрольний політ у спеціальній зоні UКТ-840, яка встановлена для обльоту повітряних суден типу Іл-76 та внесена в реєстр тренувальних зон повітряного простору України. Аеродром "Біла Церква" забезпечив аеродромне польотно-інформаційне обслуговування  злету та посадки даного літака та передав його під управління Київського Центру Організації повітряного руху (диспетчер управління повітряного руху Київського РДЦ  ) щодо керування повітряним судном після набору ним висоти понад 900 м.

 

    У ході виконання програми обльоту, яка тривала годину, літак вийшов на задані висоти, здійснив увесь перелік запланованих дій, після чого успішно приземлився на аеродромі.

 

 Проведення такого спеціального польоту передбачає перевірку працездатності всіх вузлів, агрегатів, пристроїв, пілотажних і навігаційних систем після проведення на літаку певного переліку робіт. За післяпольотною процедурою кожен член екіпажу надає свої зауваження, виявлені в процесі обльоту, авіапідприємству з технічного обслуговування повітряного судна для їх усунення і підготовки ПС для подальших польотів.

 

   Враховуючи перспективні плани української авіакомпанії, надовго цей "залізний" птах на аеродромі "Біла Церква" вже не затримається, і до кінця поточного місяця вирушить у повітряний простір.

 

  Не зважаючи на те, що літак понад три роки знаходився в неробочому стані та поступається по деяким технічним характеристикам більш новим модифікаціям Іл-76, транспортна авіакомпанія "Южмашавіа" прийняла рішення довести ПС до льотного стану, виконати на ньому всі необхідні роботи з продовження льотного ресурсу і, як показали результати обльоту, дане повітряне судно повністю придатне до експлуатації.

 

  КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" глибоко переконане, що повернутий в небо літак ще довго та надійно служитиме авіакомпанії, з гордістю літаючи в світі під жовто-блакитним прапором.