м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" підбило підсумки 2019 року: 9 головних фактів

15.01.2020

   Минулий 2019 рік видався для комунального підприємства Білоцерківської міської ради "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" досить насиченим та сприятливим для розвитку. Проект створення міжнародного аеропорту "Біла Церква" ще міцніше закріпився у своїх позиціях, а тому наступний 2020 рік має стати періодом переходу від слів до реалізації перших і суттєвих кроків з модернізації аеродрому.

З якими ж результатами КП БМР "БВАК" завершило попередній рік, що вдалось і чого не зробило підприємство, детально окреслюємо в головних фактах:   

 

  1. Авіаційна діяльність зберігає стабільну тенденцію зростання

 

  Найголовніший показник роботи підприємства - кількість зліт-посадок, обльотів, навчально-тренувальних польотів літаків, які здійснюються на аеродромі "Біла Церква". Саме в цьому напрямку КП "БВАК" встановило свій авіаційний рекорд - за результатами діяльності 2019 року на аеродромі "Біла Церква" здійснено 83 авіаційні операції, що на 12% більше, ніж минулого року.

 

  У розрізі цей показник виглядає так:

 

 

    Загалом, завдяки злагодженій та стабільній роботі КП "БВАК" з авіакомпаніями та авіапідприємствами, що базуються на аеродромі "Біла Церква", вдалося зберегти за містом статус потужної авіаремонтної бази з технічного обслуговування повітряних суден.

 

2. Зменшення польотів авіації загального призначення

 

    На аеродромі "Біла Церква" базується громадська організація аероклубу "Пілот", яка налічує понад 45 малих повітряних суден. Також на летовищі проходять практичні заняття з підготовки курсантів (майбутніх пілотів) трьох авіаційних шкіл.

 

  Загалом за 2019 рік на аеродромі "Біла Церква" здійснено 1750 операцій авіації загального призначення. На відміну від 2018 року цей показник зменшився на 524 вильоти. Для зменшення шумового навантаження на прилеглу житлову забудову поруч із злітно-посадковою смугою було внесено зміни до Інструкції виконання польотів у районі аеродрому "Біла Церква". Це призвело до обмеження польотів спортивних літаків у вихідні та святкові дні, а також після 17:00 год. у робочі дні.

 

  Варто зазначити, що влітку 2019 року члени Національної Збірної України з вищого пілотажу, які проходили інтенсивну підготовку на білоцерківському летовищі, здобули першість на Міжнародному чемпіонаті світу з літакового спорту та стали абсолютними чемпіонами у своїй категорії. 

 

3. КП "БВАК" пройшло сертифікацію САБ

 

  Впродовж року КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" проводило активну підготовку до проходженням сертифікації служби авіаційної безпеки. Було здійснено низку заходів та впроваджено ряд стандартів згідно з новими вимогами Державіаслужби. У листопаді 2019 року сертифікацію КП "БВАК" пройдено, чим підтверджується можливість аеродрому "Біла Церква" забезпечувати належний контроль у сфері авіаційної безпеки.

 

4. Фінансово-господарська діяльність КП "БВАК" на рівні рентабельності

 

 За результати економічної діяльності підприємства, яка складається з ведення авіаційного та неавіаційного напрямків, "Білоцерківському вантажному авіаційному комплексу" вдалося, як і в попередні роки, досягти збалансованості, прибутковості, рентабельності, а також справно сплачувати податки до місцевих бюджетів.

 

5. На шляху до відкриття міжнародного пункту пропуску через державний кордон

 

   Згідно з окресленими планами з розбудови мультимодального транспортного вузла на аеродромі "Біла Церква" у 2019 році було виготовлено та погоджено з Міністерством інфраструктури України, Державною прикордонною службою, Державною митною службою та Білоцерківською міською радою передпроєктну документацію (схеми розміщення пункту пропуску через кордон на аеродромі "Біла Церква"). Державні органи виконавчої влади висловили повну підтримку Проєкту, вбачаючи в ньому розвиток логістичного хабу.

 

6. Еко-індустріальний парк можливий на території КП "БВАК"

 Промисловий майданчик комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс", що працює за аналогом індустріального парку, викликає інтерес як з боку державних органів та місцевої влади, так і міжнародних організацій.

 

 У вересні 2019 року на підприємство завітали представники місії UNIDO з метою обговорення можливості створення в Білій Церкві на базі промислового майданчика Авіаційного комплексу екоіндустріального парку та функціонування підприємства по типу браунфілда.

  У цьому році планується продовження цієї співпраці у рамках Проєкту від Організації Об'єднаних Націй з промислового розвитку (ЮНІДО).

 

7. Публічність та відкритість - перевага роботи КП "БВАК"

 

  Нам не має що приховувати, ми відкриті до співпраці та впровадження будь-яких ідей - саме ця особливість відрізняє наше комунальне підприємство від інших. Впродовж року ми намагались бути максимально публічними, вчасно реагували на критику чи побажання, розповідали нашим читачам про дії на шляху розвитку, а також інформували громадськість про функціонування аеродрому.

 

   Відтак це суттєво вплинуло на наше позиціонування на ринку авіації, що призвело до постійного інтересу з боку прихильників неба. Про КП "БВАК" дізнались закордоном, про нас почали писали німецькі та чеські ЗМІ, ми радо зустрічали споттерів та авіалюбителів, а також з радістю проводили екскурсії для школярів та тим, хто переймається Проектом.

 

  8. Крилаті перспективи на 2020 рік

  

  Зважаючи на щоденну та наполегливу працю всього колективу КП "БВАК", підприємство зобов'язане розвиватись. І в цьому можуть допомогти реальні інвестиції в модернізацію аеродрому "Біла Церква".

 

  Створення регіонального аеропорту з мультимодальною транспортною інфраструктурою стане унікальним об'єктом на теренах всієї України. Стрімкий розвиток світової авіації, бізнес-авіації та інших сегментів авіаційної галузі має пришвидшити розуміння органів державної влади в необхідності розвивати свій власний інфраструктурний потенціал. Від цього економічну вигоду отримає не лише місто Біла Церква, яке критично потребує залучення міжнародних інвестицій, але й вся столична область, що здатна бути в центрі впровадження всіх інновацій у сфері смарт-спеціалізацій.     

 

9. Святкуємо ювілей 20-річчя заснування КП "БВАК"

   Наприкінці березня 2020 року "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" відзначатиме 20-річчя заснування комунального підприємства, засновником якого виступила Білоцерківська міська рада.

 

   Нагадаємо, КП "БВАК" створено 2 березня 2000 року на базі "Білоцерківського авіаремонтного заводу" та військового аеродрому Міністерства оборони України на виконання урядового Розпорядження №1135-Р від 27.10.1999р.

 

#Продовжуємо_працювати_далі