м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" відзначає 20-річний ювілей

02.03.2020

  Сьогодні, 2 березня, комунальне підприємство Білоцерківської міської ради "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" (КП БМР "БВАК") відзначає 20-річчя від дати свого заснування.

 

  КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" - одне з провідних підприємств міста, що забезпечує виконання польотів у районі аеродрому "Біла Церква": зліт, посадка, ознайомчі польоти, обльоти, навчально-тренувальні та навчальні польоти. Крім того, підприємство створює належні умови для технічного обслуговування і ремонту повітряних суден вітчизняного та іноземного виробництва. У двох корпусах ангарного типу постійно проводиться робота з подовження льотного ресурсу та модернізації літаків типу ІЛ-76, АН-12, АН-72 та ін.

  

  Також аеродром "Біла Церква" відомий на всю Україну малою авіацією аероклубу "Пілот". Тут базується понад 45 легких повітряних суден.

         

    Історична передумова створення Авіаційного комплексу

  

  З утворенням суверенної та незалежної України зникла необхідність в стратегічній авіації та її ремонті, що призвело, на жаль, до занепаду потужного підприємства "Білоцерківський авіаремонтний завод" та ліквідації авіаційного полку. Тому, відповідно до Розпорядження від 27.10.1999р. №1135р. Кабінет Міністрів України вивів 148 Білоцерківський завод і військовий аеродром зі складу Міністерства оборони і передав його в комунальну власність Білоцерківської міської ради. Уряд країни зобов’язав місто зберегти авіаційний профіль підприємства, використовуючи аеродром та проммайданчик по напрямку його діяльності.

 

   У 2000 році Білоцерківська міська рада на базі отриманого майна військового аеродрому і ДП "БАРЗ" створила комунальне підприємство Білоцерківської міської ради «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» (КП БМР «БВАК»). До його складу входили злітно-посадкова смуга, літакові стоянки, руліжні доріжки, будівлі управління повітряним рухом тощо. Основна діяльність підприємства - це забезпечення функціонування цивільного аеродрому та ремонт повітряних суден.

 

   Впродовж цього періоду трудовий колектив підприємства самовіддано підтримував діяльність аеродрому «Біла Церква», який занесений до Державного реєстру цивільних аеродромів України (свідоцтво АР-09-11) та сертифікований Державіаслужбою України (сертифікат АП 09-11). Нині летовище продовжує функціонувати та приймати вітчизняні та закордонні повітряні судна на технічне обслуговування.

   З 2007р. КП БМР "БВАК", як експлуатант аеродрому "Біла Церква", є членом Асоціації "Аеропорти України" як цивільний авіаційний об'єкт.

 

     Трудовий колектив

   Особлива гордість підприємства - його трудовий колектив. Сьогодні це понад 80 фахівців, які працюють над розвитком авіаційної та неавіаційної діяльності: відділ аеродромного польотно-інформаційного обслуговування, відділ зв'язку та радіотехнічного забезпечення, аеродромна служба, служба аварійно-рятувального підрозділу, служба авіаційної безпеки та ін.

    Директор КП БМР "БВАК"  - Юрій Агалієв.

                       

   Перспективи розвитку

   Сьогодні створення міжнародного аеропорту "Біла Церква" на базі діючого аеродрому увійшло до державної програми "Національна транспортна стратегія 2030", схваленої Кабінетом Міністрів України №430-р від 30 травня 2018 року. Міністерство інфраструктури України вже проводить низку важливих заходів з реалізації даного інвестиційного проекту.     

   Комунальне підприємство "БВАК" має перспективу і, незважаючи на складну економічну ситуацію в країні та авіаційній галузі загалом, займається виробничою діяльністю, приносить мільйони коштів через сумлінну сплату податків до бюджетів різних рівнів, має гарні економічні показники та забезпечує мешканців міста й району робочими місцями.

 

    Очевидно, нині КП БМР "БВАК" окреслило чіткий дороговказ зі стратегічного розвитку підприємства з масштабними цілями та завданнями, зокрема з перетворення Білої Церкви в сучасний мультимодальний авіаційний хаб.  

 

 

  Вітаємо трудовий колектив КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» та  всіх жителів Білої Церкви з ювілеєм створення важливого та ключового підприємства міста.

 

   Висловлюємо щиру вдячність кожному працівнику за сумлінну працю, наполегливість, високий професійний рівень, виняткову самовіддачу та результативність у виконанні своїх фахових обов’язків.

 

  Бажаємо КП «Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс» безупинного руху та інтенсивного розвитку, наснаги, оптимізму, впевненості у майбутньому, реалізації всіх амбіційних планів, нових здобутків та реальних можливостей для їхнього втілення!

 

   Сьогодні чудова святкова нагода поділитись унікальними архівними фото діяльності "Білоцерківського авіаремонтного заводу", правонаступником якого стало КП БМР "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс"