м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

КП "БВАК" відзначено за якісно проведенні навчання з авіаційної безпеки

23.11.2016

   

   Заступник директора з авіаційної безпеки, начальник САБ комунального підприємства "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" Володимир Старинко взяв участь у  засіданні Комітету з авіаційної безпеки (АБ) Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА), що проходило в м. Львів.

   Ключовими питаннями порядку денного стали підведення підсумків роботи за 2016 рік та прийняття планів на наступний календарний рік. Варто зауважити, що КП "БВАК" було відзначено гарною оцінкою за якісно проведені навчання працівників САБ у поточному році.

   "Впродовж багатьох років наша служба з авіаційної безпеки постійно проводить комплекс необхідних навчальних заходів з вдосконалення знань та практичних навичок своїх працівників. А тому, жодних проблем у цьому напрямку в нас немає, в тому числі й з проходженням сертифікації," - наголосив член Комітету з Авіаційної безпеки Володимир Старинко.

 

Підвищення безпеки в авіації, вимоги до сертифікації обладнання та систем авіабезпеки - в зоні постійної уваги комітету з авіаційної безпеки Асоціації

   17-18 листопада 2016 року в комфортному, затишному конференц залі Терміналу "А" міжнародного аеропорту «Львів» імені «Данила Галицького» відбулося довгоочікуване засідання Комітету з авіаційної безпеки (АБ) Асоціації "Аеропорти України" ЦА (ААУЦА).

   В засіданні прийняли участь заступники директорів,начальники служб, фахівці з авіаційної безпеки аеропортів та авіапідприємств, представники: СБУ, Державної прикордонної служби, поліції, керівництво департаменту з АБn Державіаслужби, всього біля 30 чол. З великою радістю зустрілись колеги, партнери, фахівці з АБ, які не один десяток років свого життя віддали роботі по забезпеченню авіабезпеки в авіації, були організаторами відновлення законності в поведінці учасників процесу авіаперевезень: анонімні повідомлення; спроба перевезень недозволенних предметів. засобів, речовин.

   З великою увагою учасники заходу вислухали аналіз причин та результати ліквідації терористичних атак в аеропортах світу. Шкода, що не всі аеропорти та авіапідприємства змогли делегувати своїх представників на такий важливий та необхідний для вдосконалення роботи з АБ захід.

   Засідання відкрив президент Асоціації Петро Липовенко, який відзначив важливість, актуальність та своєчасність заходу в такий не простий час для України, він також наголосив на діяльності, проблемах та задачах, які стоять перед комітетом.

   Генеральний директор міжнародного аеропорту «Львів» Тетяна Романовська в своєму виступі привітала учасників, розповіла про діяльність керівництва аеропорту по залученню нових авіаперевізників для польотів в/з а/п Львів, наявність всіх необхідних для цього умов та засобів для технологічних процесів обслуговування в аеропорту, підготовленого персоналу.

   Присутні з великою зацікавленістю заслухали та обговорили доповіді голови департаменту з авіабезпеки Державіаслужби - Олександра Сутулинського та інших учасників засідання щодо:

• Аналізу поточного стану авіаційної безпеки в авіаційній галузі України.

• Сучасного стану та вимог до сертифікації обладнання з визначенням критеріїв відповідності.

• Стану взаємодії САБ аеропортів з силовими відомствами при загрозі терористичних актів в межах контрольованих аеропортових територій, боротьби з організованою злочинністю.

• Проекту Закону України "Державна програма авіаційної безпеки ЦА".

• Підготовки персоналу з АБ.

 

   Обговорений план роботи комітету на 2017 рік. Основні питання:

• Стан нормативно - правового забезпечення діяльності підрозділів з АБ;

• Підготовка вимог до технічного завдання по проектуванню оснащення аеропортів технічними засобами та периметровою огорожою.

   Були заслухані презентації компаній- постачальників та виробників засобів та обладнання для забезпечення авіабезпеки:

• Валерія Зарембо - ВВ ТОВ «ВАТЕК»;

• Василя Михалюка- ТОВ «ЕЛБИ»;

• Андрія Дворника - ТОВ "Медінжиніринг";

• Антона Олексина ТОВ "Спаринг-Віст Центр" ТМ ЕКОТЕСТ;

• Артура Жулинського-ТОВ «СКРІНІНГ ЕНД ДЕТЕКШН СИСТЕМС»;

• Володимира Івачова -ТОВ ВКФ "Пліт";

• Компанії "Травел Секюріті Кіт".

 

   Учасники засідання відвідали підприємство з виробництва периметрового огородження ТОВ ВКФ "Пліт" у м.Львові, де директор заводу Пегитяк Андрій Степанович ознайомив присутніх з технологічними процесами виробництва сучасних секцій огородження.

   ТОВ Виробничо-комерційна фірма "Пліт" спеціалізується на виробництві сіток плетених, зварних, рифлених з різноманітними розмірамивічок та висот, з різного типу та діаметру, дроту колючого, кованих виробів. Проектує, виготовляє та встановлює комплексні системи периметрових огорож.

 

Комітет прийняв наступні рішення:

1. У двотижневий термін розробити та затвердити план роботи комітету на 2017.

2. Створити робочу групу у складі: голови комітету Мізюка В.В. (КП МА «Київ (Жуляни)», заступника голови комітету - Баглая М.З.( ДП МА "Львів"), Хлівний М.В. ( ДП МА "Бориспіль"), Нерук М.І (МА "Одеса") для постійного моніторингу стану та впровадження нормативно – правових актів, які регламентують діяльність підрозділів з АБ аеропортів та авіапідприємств.

   Правління Асоціації «Аеропорти України» ЦА, висловлює щиру подяку керівництву ДП МА "Львів": генеральному директору Романовській Т.В. та заступникам ГД Баглаю М.З., Зазуляку Р.С. за теплий прийом, увагу і доброзичливість, високий професіоналізм, які були проявлені при організації та проведенні засідання комітету з авіабезпеки ААУЦА.

Інформація Асоціації «Аеропорти України» цивільної авіації 

http://aauca.org.ua/ru/news/post/266