м. Біла Церква, вул. Гайок 4а
Карта проїзду
Тел./факс: (0456) 34-82-48
Замовити дзвінок
 
 

Краще один раз побачити, ніж сто разів почути

05.04.2017

  Профорієнтація молоді - важлива складова навчально-освітньої системи нашої держави. При грамотно проведеній роботі школярам легше зорієнтуватись у виборі професії, зрозуміти особливості українського ринку праці та обрати ту професію, яка стане для них покликанням життя.

 

 Щороку близько сотні юних хлопчаків і дівчаток м. Біла Церква по закінченню школи вступають у виші на різноманітні спеціальності, пов'язані з авіаційною тематикою. Мабуть, це викликано тим, що в місті історично сформований інтелектуальний потенціал авіаційної галузі, яка, до речі, цього року відзначає 90-річчя.   

 

 У рамках святкування цього ювілею КП "Білоцерківський вантажний авіаційний комплекс" спільно з Управлінням освіти та науки БМР започаткували проведення екскурсій для учнів загальноосвітніх шкіл міста з метою популяризації авіаційних можливостей Білої Церкви та  профорієнтації молоді.

  Першим навчальним закладом, який відвідав з екскурсійною програмою КП "БВАК", стала ЗОШ №9. З вітальним словом до школярів 9-х класів звернувся директор комунального підприємства Сергій Кандауров: "Сьогодні ви знаходитесь на унікальному підприємстві, котре забезпечує польоти

 

 на аеродромі "Біла Церква". Ви на власні очі переконаєтесь, що авіація у місті представлена в значній мірі, тут здійснюються зліт-посадки  вантажно-транспортних літаків Іл-76 та Ан-12, проводиться високотехнологічне виробництво та технічне обслуговування повітряних суден. Можливо, комусь з вас через кілька років доведеться повернутись до нас вже в статусі молодого пілота чи авіатехніка".

 

  У ході екскурсії школярі мали можливість побачити серце КП "БВАК" - аеродром, зробити фотографії біля літаків Іл-76 та Ан-12, відвідати виробничу зону авіапідприємств, які здійснюють техобслуговування повітряних машин, та оглянути літаки малої авіації аероклубу "Пілот".

 

 За словами класного керівника  9-Б класу ЗОШ №9 Світлани Антонівни Ткаченко, перше знайомство дітей з місцевою авіацією було дуже позитивним. Адже діти не лише цікавились літаками, а й мали можливість зазирнути всередину особливостей авіаційного ремесла.  

 

  "Сьогоднішня екскурсія нам надзвичайно сподобалась. Підприємство цікаве тим, що має громіздке виробництво та аеродром. Хоча дітям і по 14-15 років, але переважна більшість з них навіть не знали про існування Авіакомплексу. Школярі наочно переконалися, що економіка нашої держави працює, авіація розвивається, доходи від підприємства наповнюють місцевий бюджет тощо. Оскільки це випускники 9-х класів, які незабаром отримають свідоцтво про закінчення неповної загальноосвітньої школи, то для них проведення такого заходу є можливістю зацікавитись певною професією: спеціаліст з літакобудування, пілот, авіадиспетчер, штурман та ін. Вважаю, що такі екскурсії вкрай необхідні школярам усього міста, і, можливо, хтось з них через кілька років стане безпосереднім трудовим чи науковим ресурсом міста," - зауважила класний керівник і вчитель географії ЗОШ №9 Світлана Ткаченко. 

 

Більше фото можна переглянути за посиланням